Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan ve şu an Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan Sedat Peker, sosyal paylaşım sitesi YouTube’dan yayımladığı video serisinin yedincisinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik olarak, “Uyuşturucu satıcısıyla resmimi koymuşsun, diyorsun ki ‘Bunlar yeni bir uyuşturucu yolu.’ Ben sana sizin kurduğunuz o uyuşturucu yolunu anlatacağım. Daha çok konuşacağız. Artık parça parça değil, avuç içi kadar koparma dönemi geldi” demişti.

Venezuela’nın yeni uyuşturucu güzergâhı olduğunu iddia eden Peker, eski başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın bu ülkeye yaptığı ziyaretlere dikkat çekerek, “Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergâh kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet, kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu ErkamYıldırım bey. Bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var oradan kuru yük gemileri direkt Türkiye’ye gelebiliyor ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani esas gelen kokainler Dominik üzerinde de çok yakalanmaya başlayacak. Yeni güzergâh burası” açıklamasını yapmıştı. 

11 İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

Peker’in açıklamalarının ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) videoda belirtilen iddialarla ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Eski Başbakan Tansu Çiller, Eski MİT Özel Harekât Dairesi Başkanı Korkut Eken, Süleyman Soylu’nun kardeşi Sadık Soylu, Eski Başbakan Binali Yıldırım, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım, Halil Falyalı, Sedat Peker, Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

AĞAR, YILDIRIM VE FALYALI SORUŞTURULABİLİR

Gazeteci Erk Acarer, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın suç duyurusunu işleme aldığını açıkladı. Suç duyurusunda yer alan "parlamenter sıfatına sahip kişiler" yönünden dosya ayrıldı. Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ve KKTC’de öldürülen Halil Falyalı hakkında soruşturma yapılacağı belirtildi.

Editör: Habererk Haber Merkezi