Amasya'da bayram ziyaretinde korkutan an: 20'den fazla kene

Amasya'da bayram ziyaretinde korkutan an: 20'den fazla kene
Amasya'da bayram ziyaretine giden bir kişi, tarlada çektirdiği selfide tişörtünde 20-25 kene buldu.

Amasya'nın Sıracevizler köyünde Kurban Bayramı'nın ilk günü ailesini ziyaret eden Mehmet Fatih Hatipoğlu, kendi tarlasını kontrol etmek için gitti. Tarlada hatıra fotoğrafı çekmek için selfi yaparken, daha sonra fotoğrafı incelerken tişörtünde çok sayıda kene olduğunu fark etti. Hatipoğlu, eldiven kullanarak keneleri vücuduna temas ettirmeden temizledi.

Hatipoğlu, bu yıl tarlalarda kene sayısının oldukça fazla olduğunu belirterek, keneleri temizleme anını anlattı. Cep telefonuyla çektiği selfi fotoğrafında fark ettiği 20-25 kadar keneyi, eldivenlerle dikkatlice temizlediğini söyledi. Aşırı sıcaklar nedeniyle bağ, bahçe ve tarlalara gidenlere dikkatli olmaları ve işlerini bitirdikten sonra üzerlerini kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

"Hatıra olsun diye selfi yaptım, fotoğrafı incelerken keneleri fark ettim. Bu yıl kene sayısı çok fazla, dikkatli olun" diyen Hatipoğlu, yaşadığı olayı paylaşarak vatandaşları uyardı. DHA muhabirine yaptığı açıklamada, kenelerin özellikle sıcak havalarda yaygınlaştığını ve gerekli önlemlerin alınmasının önemini vurguladı.

15421-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.