Çeşme-Sakız Adası arası yoğun ilgi: Kurban Bayramı'nda 3 bin kişi Yunan adalarına geçti
Yunanistan'ın Midilli, Samos, Sakız, Kos ve Rodos adaları için uygulanan kapıda vize uygulaması, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Özellikle Çeşme-Sakız Adası seferleri büyük bir taleple karşılaşıyor. Bir tur şirketinin operasyon yöneticisi Celal Akagün, bayramın ilk gününde 3 bin kişinin Çeşme-Sakız Adası turuyla Yunanistan'a geçtiğini, ikinci gün için de 2 bin 500 kişilik bir yolcu grubunun bulunduğunu belirtti.
Akagün, kapıda vize uygulamasının turlara olan ilgiyi geçen yıla göre artırdığını, bu yıl da yoğunluğun sürdüğünü dile getirdi. Yolcuların 7 günlük veya 2 gece 3 günlük tatil paketlerini tercih ettiğini de sözlerine ekledi. Adaları ziyaret etmek isteyenlerden 80 avro kapıda vize ücreti, 50 avro gidiş dönüş bileti ücreti ve 710 TL harç ücreti alınıyor.
Akagün, konsolosluktan vize alma sürecinin daha uzun ve karmaşık olduğunu, bu nedenle vatandaşların kapıda vizeyi tercih ettiğini ifade etti. Her adanın farklı evrak prosedürüne sahip olduğunu, ancak en kolay prosedürün Sakız Adası için geçerli olduğunu belirtti. Sakız Adası için pasaport fotokopisi, başvuru formu, biyometrik fotoğraf ve feribot bileti yeterli olup, bu evrakların bir hafta öncesinden teslim edilmesi gerekiyor. Toplam maliyetin yaklaşık 130-140 avro arasında değiştiğini de ekledi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.