6-7 Ekim olaylarına ilişkin yargı kararlarının kamuoyuna açıklanmasının ardından, bu olaylar sırasında hayatını kaybeden Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü, yaşananlar ve sonrasındaki süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Madde bağımlısından bıçaklı saldırı: 2 ölü, 7 yaralı Madde bağımlısından bıçaklı saldırı: 2 ölü, 7 yaralı

Hatice Börü, olayların ardından gelen yargı kararlarına rağmen, yaşadığı acının hafiflemeyeceğini, adaletin yerini bulmasını beklediğini ifade etti.

Hatice Börü, telefonla yaptığı bir görüşmede, "Ben evladımı kaybettim, acım hafiflemiyor. Selahattin Demirtaş evlatlarını görüyor, ailesini görüyor. İlahi adaletin vereceği cezayı bekliyorum" dedi ve ekledi:

"Davaya siyasi demişler. İster adı Özgür Özel olsun ister başka biri olsun fark etmiyor. Onlar hep HDP’nin yanında yer aldılar. Bizi hiç anlamadılar. Yasin’i ve diğerlerini hiç çocuk olarak görmediler, o gözle bakmadılar. Eğer o gözle baksalardı böyle konuşamazlardı. O nedenle dediklerinin hiçbir önemi yok."

Bu sözler, 6-7 Ekim olayları ve sonrasında yaşanan yargı sürecine dair toplumun farklı kesimlerinden gelen tepkiler arasında yer alıyor.

Hatice Börü'nün ifadeleri, olayların yarattığı derin yaraların ve adalet arayışının, yıllar geçse de hala güncelliğini koruduğunu gösteriyor.

Kaynak: Haber Merkezi