Cilt yaşlanmasını durdurmak mümkün! Cilt yaşlanmasını durdurmak mümkün!

Bir doktor, yaşlanma sürecini yavaşlatabilecek etkili bir egzersiz keşfetti. Her ne kadar zaman içinde kırışıklıklar ve beyaz saçlar kaçınılmaz olsa da, bu egzersiz yaşlanmanın etkilerini geri çevirebilecek umut vaat ediyor. Dr. Michael Mosley'e göre, Hatha yoga, yaşlanmayı yavaşlatmada potansiyel faydalar sunuyor. Hatha yoga, yavaş ve bilinçli hareketlerle güç ve esneklik kazandıran, nefes kontrolü ve meditasyon içeren bir yoga türüdür.

Dr. Mosley, düzenli yoga pratiğinin kronik inflamasyonu azaltabileceğini, bu da kalp hastalığı ve kanser riskini düşürebileceğini belirtti. Ayrıca, yoga ruh halini iyileştirebilir ve genel motivasyonu artırabileceğini söyledi.

2017'de yapılan bir çalışma, yoga ve meditasyonun hücresel yaşlanmayı önemli ölçüde azalttığını buldu. Başka bir çalışma, depresyon seviyelerinde önemli iyileşmeler gösterdi. NHS bile, yoga yapmanın anksiyete, depresyon, sırt ağrısı, kronik yorgunluk ve kan basıncı gibi sağlık koşullarına faydalı olabileceğini belirtti.

Dr. Mosley, yoganın mitokondriyal işlevi artırabileceğini, bu da hücrelerimizin enerji üretimini iyileştirebileceğini dile getirdi. Profesör Rima Dada'nın çalışmaları, yoganın mitokondriyal ve nükleer DNA bütünlüğünü iyileştirebileceğini, böylece hücresel yaşlanmayı yavaşlatabileceğini ve biyolojik yaşımızı azaltabileceğini gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi