Menzil Tarikatı’nın Şeyhi Abdülbaki Erol, dün hayatını kaybetmişti. Erol bugün büyük bir cenaze töreni ile defnedildi. Cenazeye katılanların sayısı yüzbinlerle ifade edildi.

THY, cenazeye katılmak için Adıyaman’a ek seferler düzenledi. Bu arada çeşitli ünlü ve siyasi isimler de Menzil Şeyhi’nin ardından taziye mesajı yayınladı. Bunlardan biri de eski İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu oldu.

Avrupa Ülkücü Federasyonu’nun sevilen başkanı Eren Yakışır, Yavuz Ağıralioğlu’nun ölen Menzil Tarikatı Şeyhi’nin ardından yaptığı güzellemeler karşısında sosyal medya hesabında sert açıklamalarda bulundu.  

Eren Yakışır,

“Yavuz Ağıralioğlu Menzilin Kürtüçü şeyhine(kavs) bu kadar övgüler dizmene hiç şaşırmadım ! Senin Siyasal islamcı bir anlayışa sahip olduğunu zaten ben biliyordum ! Seni Türk Milliyetçiliğinin gelecekte öncüsü olarak düşünen arkadaşlarım vardı ! Onlarda inşallah gerçeği görmüşlerdir !

Destici..Babacan..Davutoğlu..Karamollaoğlu ve AKP de senden farksız değiller.. “ dedi.

Yavuz Ağıralioğlu şunları söylemişti:

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın idealinin Ahmet Yesevi’den, Hacı Bektaş-ı Veli’den, Hacı Bayram-ı Veli’den, Ahi Evran’dan günümüze uzanan sonsuzluk kervanı bugün mümtaz bir nasihat ve gönül insanını kaybetti. Peygamber Efendimiz’in torunu Seyyid Abdülbaki Erol rahmet-i rahmana kavuştu. Sufilerinin, dervişlerinin, sevenlerinin, “şeb-i arus” dediği düğün gecesidir ölüm. Vuslata erene, önden gidene Fatihalar, dualar olsun…"

Editör: Habererk Haber Merkezi