Yeniden Refah Partisi ile AKP arasındaki siyasi gerilim devam ediyor. AKP Grup Başkanvekili Efkan Ala’nın, YRP’nin yerel seçimlerde AKP’den yaklaşık 100 ilçe talep ettiği yönündeki iddialarına, YRP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç’tan cevap geldi.

Kılıç, “Böyle bir talepte bulunulmamışken ‘100 ilçe istendi’ şeklinde bir açıklamanın yapılmasının anlaşılır olmadığını” belirtti.

Suat Kılıç, Efkan Ala’nın ittifak görüşmelerine dair iddialarına yönelik olarak, YRP adına görüşmeleri yürüten kişilerle iletişime geçtiğini ve “100 ilçe talebinin hiçbir zaman gündeme gelmediğini” ifade etti. Kılıç, “Eğer YRP tarafından böyle bir talep yapılmışsa bunun açıklanması gerektiğini, ancak kendilerine ulaştığında ‘hayır, biz 100 ilçe talep etmedik’ yanıtını aldığını” söyledi. İlk görüşmede iki büyükşehir, iki il ve 35 ilçe üzerinde bir görüş alışverişinin olduğunu, ancak sonraki görüşmelerde bu sayıların gündeme gelmediğini belirtti.

Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Kılıç, YRP’nin İstanbul ve Ankara’da sadece dört ilçe talep ettiğini ve ittifak görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını dile getirdi. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde YRP’nin, genel başkanlarını geri çekerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verdiğini hatırlatarak, iki parti arasındaki yakın ilişkilere zarar verecek açıklamalardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Kılıç, “Camiaların birbirine yakın olduğunu ve gönül kırmaktan kaçınılması gerektiğini” sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA