Ankara'da İş Bankası binası için koruma başvurusu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Kennedy Caddesi üzerinde bulunan İş Bankası binasının koruma altına alınması için Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na başvuruda bulunduğunu duyurdu.
Şube Başkanı Derya Başyılmaz'ın yazılı açıklamasına göre, 3 Temmuz 2025 tarihinde binanın satışının gerçekleştiği bilgisi alındı. Başyılmaz, bir holding tarafından satın alınan binanın yerine otelin yapılacağı yönünde duyumlar aldıklarını ve bu nedenle harekete geçtiklerini belirtti. Başyılmaz, 1976 yılında tamamlanan ve dönemin en üst teknolojisiyle inşa edilen yapının, toplumsal hafıza açısından önemli bir mekan olduğunu vurguladı.
Başyılmaz ayrıca, binanın İş Bankası'nın kendi mimarları arasında düzenlediği yarışma sonucu Ayhan Böke ve Yılmaz Sargın tarafından tasarlandığını ve Ankara'ya kazandırılan değerli bir yapı olduğunu ifade etti. Odanın, yapının 'korunması gerekli kültür varlığı' olarak tescil edilmesi için başvuruda bulunduğunu tekrarlayarak, bu önemli yapının korunması gerektiğini dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.