Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AKP arasındaki ilişkilerin gerildiği bildiriliyor. YRP, Kanal İstanbul projesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a tepki gösterdi. İddialara göre, YRP’nin İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan veya Fatih Erbakan’ın kızı Elif Erbakan’ın aday olarak gösterilebileceği konuşuluyor.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Murat Kurum’u aday olarak açıklamasının ardından, YRP’nin tutumu merak konusu oldu. YRP Genel Başkan Vekili Doğan Aydal, AKP ile yerel seçimlerde yapılan iş birliğinin sözlerin tutulmaması nedeniyle sona erdiğini belirtti. Aydal, “Kanal İstanbul bizim için beka sorunudur. Bu bile Murat Kurum’un İBB başkanı olmaması için yeterli bir sebeptir” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın bugün İstanbul’daki genel merkezde bir toplantı yapacağı öne sürüldü.

Sinan Ateş'i öldüren tetikçinin ifadesi ortaya çıktı Sinan Ateş'i öldüren tetikçinin ifadesi ortaya çıktı

İki ismin öne çıktığı iddiaları arasında, Kurum’un parti teşkilatında geçmişi olmadığı için YRP tarafından desteklenmek istenmediği yer alıyor. Parti teşkilatları, bugünkü toplantıda İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan veya Elif Erbakan’ın aday olmasını talep edeceklerini Fatih Erbakan’a iletecekler.

Diğer yandan, Murat Kurum’un YRP’yi ikna etmek amacıyla 9 Ocak’ta randevu aldığı ancak, ittifak görüşmelerinin henüz sonuçlanmamış olması gerekçesiyle randevunun iptal edildiği belirtiliyor.

Kaynak: Haber merkezi