Ankara bağımsız milletvekili Yüksel Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından cemaatin yerine kurulan vakfa verilen devlet imkanlarına tepki gösterdi. Arslan, bu durumu eleştirerek, devlet imkanlarının adil ve eşit bir şekilde dağıtılması gerektiğini vurguladı. 

Arslan,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada :

Bir tek bu ülkenin vatandaşına para yok!!! Öğretmene yok, Öğrenciye yok, Emekliye yok, Dul ve yetime yok, İşçiye yok, Memura yok, Çiftciye yok, …Yok Yok… Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Türkiye Maarif Vakfı’na 2024 yılında Millî Eğitim Bakanlığı bütçesinden 5 milyar 702 milyon TL kaynak aktarılacak. 2023 yılı için açıklanan rakam ise MEB bütçesinden 3 milyar 499 milyon 874 bin TL idi.

Meral Akşener'den Koray Aydın'a Dava Meral Akşener'den Koray Aydın'a Dava

"Devletin kaynakları, toplumun tüm kesimlerine eşit ve adil bir şekilde dağıtılmalıdır. Belirli gruplara ayrıcalık tanınması, hem toplumsal adaleti zedeler hem de devletin tarafsızlığına gölge düşürür. Bu nedenle, devlet imkanlarının hangi vakıf veya kuruluşlara, hangi gerekçelerle tahsis edildiğinin şeffaf bir şekilde açıklanması gerekmektedir."dedi.

Resmi-11

Editör: Habererk Com