Kardiyolog doktor Özcan Yücel, yaptığı açıklama ile ezberleri yerle bir etti.

“Kolesterol yaşamsaldır, candır” diyen Yücel, demans ve Alzheimer hastalığına dikkat çekerek kolesterol korkusu yaşamadan “yumurta tüketmenin önemine değindi.

“Yeryüzünde 60 yaşını geçmiş insan sayısı 2 milyarı aştı. Bu yaş grubunun korkulu rüyası da “demanstır”. 2050 yılında dünyada 140 milyon Alzheimer vakası olması bekleniyor.” Diyen Özcan Yumurta sarısı “kolin” açısından çok zengin bir içeriğe sahiptir. Japonyada yapılmış aşağıdaki çalışmada 300 mg kolin’in (yaklaşık 2 yumurta sarısı) sadece 3 ayda bile beynin algılama, kavrama ve hafıza fonksiyonlarında anlamlı düzelmeler sağladığını görülmüş.  Beyin sağlığı için düzgün beslenme” diyerek yumurtanın tüketilmesi gerektiğini anlattı.

Daha sonra kolesterol konusuna değinen Özcan Yücel, “Kolesterol işi ne olacak hocam? Efendim geçiniz. Kanınızda şuan dolaşan kolesterolün %90’ı yediklerinizden değil bizzat karaciğeriniz tarafından sentezlenir. Kolesterol yaşamsaldır, candır.” Dedi.

Sosyal medya hesabından bu bilgileri kamuoyu ile paylaşan Özcan Yücel, bahsettiği araştırmanın linkini de sözlerinin sonuna ekledi. İşte o tweet :

özcan yücel tweet

Editör: Habererk Haber Merkezi