Zafer Partisi'nin sığınmacılara karşı başlattığı imza kampanyası Valilik kararı gerekçe gösterilerek polisler tarafından engellendi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın liderliğindeki Zafer Partisi, geçtiğimiz günlerde Suriyeli Sığınmacıların ülkelerine dönmesi için İmza kampanyası başlatmıştı. Yoğun ilgi gören kampanya valilik emri ile imza standının kaldırılmasıyla durduruldu.

Konuya ilişkin Veryansın TV'ye açıklama yapan Zafer Partisi Çankaya İlçe Başkanı Neslihan Irvana, şunları söyledi:

"01 Kasım 2021 Tarihinde Çankaya İle Başkanlığı olarak ilçe binamız önün de Suriyelilerin Suriye’ye dönmesi başlığı altında imza kampanyası başlattık.

İlçe Yönetiminden arkadaşlarımız , binamız önünden geçen vatandaşlarımıza ülkemizde neden sığınmacı olmaması gerekliliğini anlatıp, bizim gibi düşünen kişilerden imzalarını alırken bir grup polis standımızı kaldırmamızı istedi.

İlçe başkanlığının önünde olduğumuz için herhangi bir izine gerek olmadığını söylediğim de; polis amirlerinden bize verilen cevap şu oldu; 'Valilik kesinlikle sizin stand açmanıza izin vermiyor, o yüzden kaldırın.'

Biz ülkemizin bir istila altında olduğunun farkındayız. Bilgilerimizi halkımıza anlatmak için tüm Zafer Partili arkadaşlarımızla mücadelemize devam edeceğiz.

80 milyonluk ülkemize nüfusun yüzde 10'u kadar sığınmacı doldurulması ile bu milletin; aşı, işi, emeği en önemlisi canı alınmaktadır. Biliyoruz ki Türk Milleti yanımızdadır. O yüzden tüm vatandaşlarımızdan bize sahip çıkmalarını bekliyoruz.

KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Olay sonrası Zafer Partisi Çankaya İlçe Başkanlığı Resmi Twitter Hesabı üzerinden paylaşılan mesajda imza kampanyasının kaldığı yerden devam ettiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim