Zara, kampanyanın odak noktasının tasarım olduğunu ancak gösterilen görsellerin büyük tepkilere yol açtığını öne sürüyor.

İsrail'in eline Türk kanı bulaştı İsrail'in eline Türk kanı bulaştı

İspanyol giyim perakendecisi Zara, "Ceket" başlıklı son reklam kampanyasının yayınlanmasının ardından kendisini bir krizin içinde buluyor. Giysinin çok yönlülüğünü vurgulamayı amaçlayan kampanya, Gazze soykırımını hatırlatan tartışmalı görüntüler nedeniyle kamuoyunda öfkeye yol açtı.

Zara, kampanyanın odak noktasının tasarım olduğunu ancak gösterilen görsellerin büyük tepkilere yol açtığını öne sürüyor. Kullanıcıların markayı boykot etme sözü vererek öfkelerini ve tiksintilerini ifade etmesiyle sosyal medya kınamalarla dolup taştı. Bir kullanıcının ifadesi birçok kişinin duygularını yansıtıyordu: "Bunu görünce ağzım açık kaldı. Ömür boyu boykot. Sizler iğrenç şeytanlarsınız. Neye baktığıma inanamıyorum.Sonsuza dek boykot edin. Sizler mide bulandırıcı şeytanlarsınız. Gördüğüm şeye inanamıyorum" dedi. Bir diğeri de "20 bin kişinin öldürülmüşken onların ölümünü bir pazarlama yöntemi olarak kullanmak normal mi? Sakın çıkıp da kastınızın bu olmadığını söylemeyin. Mide bulandırıcı" tepkisini gösterdi. Bir başka kullanıcı da, "Utanç verici.yapmışsınız" diye yazdı.

Konuyla ilgili henüz açıklama yapmamış olan Zara, Ekim 2022'de de İsrail'deki zincirinin sahibi Joey Schwebel'in ülkedeki aşırılıkçı siyasetçi Itamar Ben-Gvir ile biraraya gelip seçimlerde destek beyan etmesi sonrası Filistinlilerin tepkisini çekmişti. Bu dönemde de işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Zara şubelerinin boykot edilmesi için çağrılar yapılmış, firmanın ciddi maddi kayba uğramıştı.

Ekran görüntüsü 2023-12-10 200434

Editör: Habererk Com