CNNTÜRK’de Ümit Özdağ’ı seyrettik. MHP Gen Bşk adayı olarak 3 gazetecinin sorularına cevap verdi. Temelde MHP ve terör hususları yanında ekonomik milliyetçilik, iş-aş mücadelesi hakkında anlatmak istedikleri benim dikkatimi çekti. Israrla “Türk Milliyetçileri sadece hamakat lisanı değil, toplumun sosyal ekonomik meselelerine de dem vurmalıdır” diyen ben aciz için Ümit hocanın söyledikleri değerlidir. Söylediklerinden bahisle Ümit Özdağ Beğ’i şahsen tebrik etme gereği duydum. MHP’liler Ümit Hoca gibi bir genel başkan adayına sahip olduklarından ötürü mutlu olabilirler.

Ümit Özdağ nelere değinmiştir, kısaca özetleyeyim. Programı izlemeyenler için belki anlamlı olacaktır.

Hatırlarsanız, Ümit Beğ ilk muhalif çıkışını 2002 sonrası dönemde serdetmiş ve iş MHP Gen Bşk’lık adaylığına kadar varmıştı. Ümit Özdağ diyor ki “ Benim tepkim Çiçek Bahçesi Milliyetçiliğineydi.” Yani o sebep MHP Gen başkanı olmak istedim; fakat engellendim.

Doğrudur; Sn Özdağ’ın adaylığı malum genel merkez-Bahçeli tazyikiyle bastırılmış ve yine o zaman muhalif ses boğulmak istenmiştir.

İlahi gadr meselesi olacak ki Sn Özdağ, MHP’de Çiçek Bahçesi Milliyetçiliğini vaz eden LİBERAL kanadın partiden tasfiye edilmesiyle tekrar MHP’ye döndüğünü ve aday olduğunu söylüyor. Demek Sn. Bahçeli hatasını görmüş ve bir nevi telafi etmek istemiş. Rahmetli Türkeş’in “Ne mozaiği ulan!” çıkışıyla Sn Ümit Özdağ aynı perspektiftedir.

Sulandırılmamış ideolojisiyle, oy kaygısı gütmeyen MHP, Türk Milliyetçiliğine hizmete devam edecektir.

Sn Özdağ, MHP genel başkanlığını Anayasanın ilk 3 maddesinin değiştirilemeyeceği restinin sembolik ifadesi görüyor. O makamın, Cumhuriyetin temel referans kaynakları ve hukuki meşruiyetiyle pek tamam uygunluğunu dile getirerek, MHP’nin bir özelliğini daha kamuoyuna hatırlatmıştır.

Cumhurbaşkanı ve partisi Başkanlık histerisinde boğulduğundan sebep; Sn Ümit Özdağ, Türkiye’nin bir erken seçim ihtimaline sürüklendiğini ve bu zayıf MHP’nin kurultayını ivedilikle toplayamazsa baraj altı kalacağı öngörüsünü paylaşıyor. Biz mevzu hususta tamamıyla Ümit Hoca’nın düşündükleri paylaşıyoruz.

MHP’nin değişime ihtiyaç duyduğu su götürmez gerçek. 7 Haziran ila 1 Kasım arası yaşananlar değişim zaruretini ayyuka çıkarmış durumda. Ümit Özdağ, DEĞİŞİM ihtiyacının sebeplerini şöyle sıralıyor.

1/ MHP Genel Merkezi,  siyasal iletişim konusunda çok başarısızdır. Doğrularınız neden söylendiğinden çok nasıl söylendiğiyle etki eder. Toplumla sağlıklı bir iletişim dili kuramayınca siyasi başarısızlık kaçınılmaz oluyor. Yani bu sorumluluk (Beceriksizlik) MHP yönetimini boynundadır.

2/ MHP Genel Merkezi politikasızlık sorunuyla karşı karşıya… Proje üretemiyor, halka anlatamıyorsunuz. Milliyetçilik sadece Vatan Sevgisiyle sınırlı değildir; hamakattan öte iş-aş meselesine değinen politikalar tatbik etmelisiniz. Mevcut MHP yönetimi bunu başarabilmiş midir?!.

Sn Özdağ, MHP’nin mevcut açmazına karşın neler düşündüğünü de anlattı:

Başlık halinde verirsem… 1/ Tüketim Toplumuyla Mücadele. 2/ İnsanın günlük yaşamına dokunan bir Ekonomik Milliyetçilik Anlayışı. 3/ 4. Sanayi Devrimine Geçiş. 4/ Ekonomik kalkınma ve rekabetçilikteMilliyetçi Aksiyon.

Anladığım kadarıyla Sn. Özdağ, MHP’nin kısır ve yetersiz kaldığı yönleri çok iyi tespit etmiş ve ona göre projeler ortaya koyuyor. Kendisi zaten bu konuda “iktidar meselesi, ortak akıl ve proje meselesidir” diyerek özetledi.

Ümit Hoca’nın G.Doğu ve terör merkezli çara olarak ileri sürdüğü DEMİRGÜVERCİN projesinin detaylarını merak ediyorum. Umarım tafsilatlıca açıklama fırsatını yakaladığında kamuoyuna ve Ülkücülere anlatacaktır. Kısaca Ümit Özdağ, TERÖR sorununu %30 güvenlik ve %70 sosyoekonomik kategorimde ele almakta.

Diğer adayların MHP’de genel başkan olmasalar da değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek onları taltif etmiştir. Meral Akşener, Sinan Oğan hakkında düşündükleri müspet ve birleştirici bir ruhu gösteriyor. Bu isimlerin MHP divanında bulunmaları önerisi yeter sebeptir.

Fethullâh Gülen Cemaati hakkında düşündükleri net ve tepkili… Açıkça, bu cemaatin Türkiye’ye karşı bir Casusluk Ameliyatı yaptığını not etti. Aynı nazarda 17/25 Aralık’ın YOLSUZLUK süreci olduğunu da söyledi.

Ne Oluyor programında Yavuz Selim Demirağ’ın, MHP Gen Bşk. Yrd’mcısı Celal Adan’ın nahoş ithamı hakkında soru yöneltmesine gelince… Ümit Beğ bu hakta suala cevap vermeyerek vakur tutum sergilemiştir. Aynı minvalde yayına bağlanan Celal Adan’ın kendine hâkim olmak yerine, Y. Selim Demirağ’a hakaretini neye yormak lazım? Takdir Ülkücülerindir.

Sn. Özdağ, Sn. Bahçeli’nin kişiliğini hedef alan hiçbir açıklama yapmaması bir adap meselesidir. MHP özelinde, sorunların vazıh dille “kendince” açıklanması ve açık projelerle yanıtlamaya çalışması MHP’nin istikbali adına ümit verici…

Amatörce yazmak misyonumda meramım şu olmuştur: MHP salt birlik-beraberlik mesajı veren bir parti görünümünden çıkarak, hayatın her alanına nüfuz eden politikalar üretmeli ve toplumun karşısına öyle çıkmalıdır. Lakin gördük ki sayın MHP ümerası bu hususlarda “tın” moduna bürünüp ancak MHP’yi felakete sürükler surumda. Umarım Hareket, Ümit Özdağ Hoca’nın söylediklerini dikkate alarak şimdi meseleleri daha eni-konu değerlendirebilir.

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN!