D.Bahçeli niçin böyle davranıyor veya milletvekilleri ne yapıyor? Biz ülkücüler olarak son günlerde en çok muhatap olduğumuz SORU.

NİÇİN” in cevabını bulmaya çalışalım.

“Milletvekili” demek;adından da anlaşılacağı gibi,milletin sözcüsü,avukatı demek.Kedisine oy veren 60-70 bin Türk vatandaşının çıkarlarını koruyan,onların hislerine tercüman olan,vekalet verdikleri siyasi kişilerdir.

Milletvekilleri siyasi tercihlerini,ya önceden açıklarlar ya da ilk  defa böyle bir durumla  karşılaşıyorlarsa ,kendilerine OY veren seçmene sorarlar.MHP’nin seçim vaatlerinin olduğu kitapçığında;MHP’nin BAŞKANLIK sistemine karşı olduğu açıkça yazılmıştır.Genel Başkan Devlet Bahçeli’de defalarca bunun “hainlik” olduğunu,ülkeyi bölünmeye götüreceğini her yerde söylemiştir. Ya milletvekilleri…seçim vaadi genel başkanlarının söylemlerine karşı aksi yönde oy kullanmaları da ne demek?

Haydi diyelim ”kafaları çok karışık” o zaman kendilerine oy veren ,vekalet veren seçmenlerine,parti teşkilatlarına soracaklar:Ben ne yapayım? Diye.

MHP tabanı,ülkücülerin HEPSİ başkanlık sistemine karşı ve HAYIR oyu kullanacaklar.

Milletvekilleri bu kadar siyasi kör nasıl olabiliyorlar?

Ülkücüler,genel olarak Bahçeli’nin “GÖREVLİ” olduğuna inanıyorlar.

Ben öyle olduğunu düşünmüyorum.

D.Bahçeli’nin davranış biçiminin “karakter” i ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Uzun yıllar içişleri bürokrasisine görev alan,DYP ve MHP’de milletvekilliği ve bakanlık yapan bir dostum,D.Bahçeli için ”kendisini üniversite yıllarından beri tanırım,HASİS(aşırı kıskanç) ve kibirli biridir” demişti.Çok doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum.İlaveten bütün aşırı kıskançlar gibi BENCİL olduğunu,hayat hikayesine bakarak ta KORKAK bir kişiliğe sahip olduğunu,korkaklıktan kaynaklı aşırı şüpheci,komplocu,abartılı nezaket sahibi olduğunu düşünüyorum.

Saçma sapan “sayı” saplantılarının da sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olmadığının işaretleri olarak görüyorum.Hani MHP,sayıların birbirleri ile çarpılıp bölünmesinden sonra 40.yılında iktidar olacaktı? 47.yıla girdik.

Daha önemlisi;bencil ve kıskanç bir kişiliğe sahip Bahçeli’nin MHP’yi kendi tapulu arazisi gibi,çocukların en sevdiği oyuncağı gibi düşündüğünü ve onu hiç kimseye vermeyecek kadar problemli bir kişilik sergilediğini düşünüyorum.

10 yıllık başarısız bir asistanlık dönemi dışında hiç çalışmayan,yöresinde pek sevilmeyen CHP’li elitist bir toprak ağasının mirasyedi oğlu olarak” MHP Genel Başkanlığı” gibi oyuncağını asla kaybetmek,başkasına vermek niyeti olmayan psikiyatrik bir vaka olduğunu görüyorum.

Söz konusu “MHP genel başkanlığı” olunca.Bahçeli’nin hiçbir kutsalı yoktur.Ne yasa dinler,ne de tüzük.Uzmanlık alanı teşkilat içi operasyonlar olan Bahçeli’nin  ülküdaşlarına “CİA ajanı,Avrasya ajanı,Fetö’ cü gibi iftiraları  bu kadar kolayca atmasının başka bir izahı yoktur.

Meral Akşener gerçeği kimyasını,psikolojisini bozmuştur.

O koltuğu kaybetmemek için şeytanla bile işbirliği yapar,söylediği her sözü yalar,bütün ülkücüleri karşısına alır.

Ülkücülerle gönül bağı bitmiştir.Ancak ”yedi mahalleye” zarar vererek gidecektir.Çok kötü bir siyasi son onu beklemektedir.yazık oldu…

Ya milletvekilleri?onların yegane kutsalı “bir daha milletvekili olmak ve 9-10 bin lira emekli maaşını hak etmektir ”Geri kalan her şey teferruattır.  Mehmet SARAL