İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’li Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın belediye başkanlıklarını eleştirdi ve onları korkmakla itham etti. İYİ Parti, yerel seçimlerde CHP ile eski ortaklığını bozarak Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarını çıkarmaya hazırlanıyor. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu iki şehirdeki adaylarının ocak ayında duyurulacağını söyledi.

MHP'den Türklük için önemli hamle MHP'den Türklük için önemli hamle

Akşener, Altılı Masa’nın başarısızlığını vurgulayarak, her ilde tek başına yarışacaklarını belirtti. "Bu işin sonunda başaracağımıza inanıyorum. Bu başarı hepimizin, başarısızlık benimdir. Eğer bedel ödememi istemiyorsanız, çalışacaksınız. Parmak sallayanlara gözdağı verdi ve parmaklarını kıracaklarını söyledi. Türk milletinin kendilerine destek olduğunu iddia etti.

Akşener, cumhurbaşkanlığına aday göstermeyi planladığı CHP’li belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş’ı da sert bir dille eleştirdi. Onları korkaklıkla suçladı ve milletin isteğini reddettiklerini öne sürdü. CHP’nin kongresine de karışmadıklarını, ancak üzerlerine geldiklerini ifade etti.

Akşener, partide yaşanan istifalara da değindi. Her yerde tek başına mücadele edeceklerini, başarısız olursa sorumluluğu alacağını söyledi. Partilerine kurumsal operasyon yapıldığını, bunun bir savaş ilanı olduğunu ve canla başla karşı koyacaklarını belirtti.

Zorlu ise, aday belirleme ve ilan etme süreçleri hakkında bilgi verdi. Manisa ve Adana’daki büyükşehir belediye başkan adaylarının bu hafta açıklanacağını, Samsun ve Antalya’daki adaylarının da belirlendiğini söyledi. İstanbul ve Ankara’daki adaylarının ise ocak ayında açıklanmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: Haber merkezi