Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları: 150 bine yakın mezunu bulunan ve her geçen gün mezun sayısı artan meslektaşlarımızın istihdam sorununun çözülmesini talep ediyoruz.

Bizler Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları olarak 150 bini aşkın mezun sayımız ile yıllardır atama beklemekteyiz.

Sağlık Yönetimi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği   bölümü mezunları ,KPSS atamalarında bu bölümün hiç ataması yok.Biz boşunamı okuyoruz diye haklarını arıyorlar.Ayrıca sağlık kurumları işletmeciliği ön lisans bölümüne de hiç kontenjan verilmemiştir.

Sağlık Bakanlığı'nın son yaptığı alımda tarafımıza verilen sayı yeterli olmadığı gibi meslek tanımımız da yapılmadığından atanan mezunların ne iş yapacağı belirsizliğini korumaktadır.

Bölüm mezunu olarak meslek tanımımızın bir an önce yapılıp bölümün nitelik kodunun kadro cetveline eklenmesini ve Sağlık Bakanlığı alımında  kontenjan verilmesini talep ediyoruz.Ülkemize fayda sağlamak isteyen gençler olarak işimizin başında olmak istiyoruz açıklamasını yaptılar.

Ekran görüntüsü 2023-05-18 110139

Editör: Habererk Com