ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyine operasyon düzenleyebileceğini belirterek bölgede yaşayan ABD vatandaşlarına uyarıda bulundu.

ABD Erbil Başkonsolosluğu'nun web sitesinde yayımlanan duyuruda Türkiye’nin Irak ve Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenleyebileceği belirtilerek, "ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu, Türkiye'nin önümüzdeki günlerde Suriye'nin kuzeyi ve Irak'ın kuzeyinde askeri harekat düzenleyebileceğine dair açık kaynaklı güvenilir haberleri takip etmektedir. ABD hükümeti, ABD vatandaşlarına bu bölgelerden uzak durmalarını şiddetle tavsiye etmeye devam etmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca alınacak önlemler de sıralandı. Önlemler arasında ise "Sınır bölgelerinden kaçının. Beklenmedik bir şekilde büyük toplantıların veya protestoların yakınında bulunuyorsanız dikkatli olun. Düşük profilli olun. Güncellemeler için yerel medyayı takip edin." ifadeleri yer aldı.

"IRAK'A SEYAHAT ETMEYİN" ÖNERİSİ

Açıklamada ayrıca "Dışişleri Bakanlığı'nın Irak için seyahat tavsiyesi, terörizm, adam kaçırma, silahlı çatışma, iç karışıklık ve Irak Misyonu'nun ABD vatandaşlarına destek sağlama kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle 'Seviye 4: Seyahat Etmeyin' seviyesinde kalmaya devam etmektedir" bilgisi de yer aldı.

TÜRK YETKİLİ SURİYE VE IRAK'A OPERASYON SİNYALİ VERMİŞTİ

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıdan iki gün sonra Reuters’e konuşan üst düzey bir Türk yetkili de Suriye ve Irak’a operasyon düzenlenebileceğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Türkiye’deki PKK ve IŞİD terörünün kabul edilemez olduğunu kaydeden Türk yetkili, Ankara’nın bir şekilde güney sınırındaki tehditleri temizleyeceğini ifade etmişti.

Editör: Yadigar Hanım