Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; AKP ve MHP, yerel seçimlere hazırlanırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortak bir aday belirlemeye çalıştığı bildirildi.

Kulislerde, Cumhur İttifakı'nın adayının, eski Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) üyesi olan bir isim olacağı ifade edildi.

Ankara'da belediye başkanlığına aday olabilecek isimler arasında Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un öne çıktığı iddia edildi.

Altınok, hem AKP hem de MHP tarafından desteklenmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin bu konuyu görüşmek üzere yakında bir araya gelmesi öne sürüldü.

CHP'nin Ankara'da Mansur Yavaş'ı yeniden aday göstermesi, Cumhur İttifakı'nı da milliyetçi bir adayla karşılık verme planı yapmaya itti.

Erdoğan, geçen hafta partililerden, büyükşehir ve ilçelerde aday görmek istedikleri üç ismi yazmalarını istedi.

Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'den görevi devraldı Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'den görevi devraldı

Yapılan anket sonucunda, eski bakan Murat Kurum, AKP il başkanı Hakan Han Özcan ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un isimleri öne çıktı. Ancak Altınok'un diğerlerinden daha çok oy aldığı ifade edildi.

Altınok'un MHP'li geçmişi, onu Yavaş'a karşı güçlü bir rakip yapabilir. MHP de Altınok'un Ankara'yı kazanma şansının yüksek olduğunu düşünüyor

Kaynak: Haber merkezi