AKP'nin 14 Mayıs seçimlerinde propaganda malzemesi olarak kullandığı TOGG'un bazı belediyeler tarafından usulsüz alındığı ortaya çıktı. İddiaya göre o belediyeler meclis kararı olmadan alım yapmış.

Seçim öncesi bütün kozlarını oynayan AKP, "yerli ve milli" sloganıyla ürettiği TOGG otomobillerini de seçimlerde propaganda aracı olarak kullandı. Bakanlar ve belediye başkanları seçim çalışmalarına TOGG ile gitmeyi tercih etti, blediye başkanları, makamlarına aldıkları araçlarla şehir turu atarak, halkı TOGG ile buluşturdu.

Ancak bazı AKP'li belediyelerin meclis kararı olmadan TOGG aldığı ortaya çıktı. İstanbul'da Fatih, Bahçelievler, Eyüpsultan ve Bağcılar belediyelerinin meclislerinde karar çıkmadan TOGG alımı yaptıkları öğrenildi.

KARAR SONRADAN ÇIKTI

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre, Eyüpsultan ve Fatih Belediyeleri, TOGG alımını seçimden sonra belediye meclis gündemine getirdi. Alımı daha önce yapılan TOGG otomobilleri için karar belediyle meclislerinden Haziran ayında geçti.

Bağcılar ve Bahçelievler belediyelerinin ise TOGG alımı için hala karar almadığı bildirildi.

KARARIN SONRADAN ÇIKMASI AKP GELENEĞİ Mİ?

AKP'li belediyelerin karar çıkarılmadan aldıkları TOGG otomobilleri ile seim propagandası yapması akıllara Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde muhtarlara yönelik "sen yık, mahkeme kararı arkadan gelsin" sözlerini hatırlattı.

Kabine kendine yer bulamayan Soylu, Kadın Muhtarlar Derneği 3'üncü Genel Kongresi'nde muhtarların uyuşturucu kullanımını artıran metruk binaları mahkeme kararı nedeniyle yıktıramadıklarından şikayet etmesi üzerine, "Metruk ve terk edilmiş binalardan mahallelerimizi kurtarmak zorundayız. Metruk binalarda uyuşturucu kullanılıyor. Muhtarlar diyor ki 'Mahkeme kararı var yıkamıyoruz.' Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Kim yıktı biz nereden bilelim ya!" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım