Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na sert 'Erdoğan' yanıtı Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na sert 'Erdoğan' yanıtı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bir canlı yayında yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bir oy farkla seçimlerin kazanılıp kaybedilebileceğini, Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) kazanma şansı olmadığını ve aday göstermelerinin genel kanıya göre AK Parti’ye zarar vereceğini” ifade etti.

Yavuz, YRP ile yapılan altı toplantıya rağmen anlaşma sağlanamadığını ve bu durumun gelecek yıllarda Cumhur İttifakı’nın temellerini sarsabileceğini belirtti. Ayrıca, CHP’nin İmamoğlu önderliğindeki zihniyetine değinerek, “Allah’ın izniyle seçimi kazanacağız, ancak YRP’nin kazanma iddiası olmadığı için aday göstermeleri AKP’ye zarar verecek” dedi. Yavuz, Malatya’da da net bir sonucun görüleceğini öngördü.

Geçmişte, YRP’nin 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın bir parçası olduğunu, ancak yerel seçimlerde AKP ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ve her iki partinin de kendi adaylarıyla seçime girmeye karar verdiğini hatırlattı. AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen birçok belediye başkanının YRP’den aday olduğunu ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi