Trabzonlu vekil hırsız diyen DEM'li vekili dövdü Trabzonlu vekil hırsız diyen DEM'li vekili dövdü

İYİ Parti, yerel seçimlere bağımsız olarak katılma kararı alarak şu ana kadar 9 büyükşehir, 14 il, 132 ilçe ve 18 belde için belediye başkan adaylarını duyurdu. Ankara ve İstanbul belediye başkan adayları ise henüz açıklanmadı. Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, aday belirleme sürecinin devam ettiğini ve bu konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; Ankara için şu ana kadar Kürşad Zorlu ve Oktay Vural’ın isimleri öne çıksa da, İYİ Parti’nin farklı bir strateji izleyerek sosyal demokrat bir kadın aday çıkarabileceği konuşuluyor. AKP’nin Ankara adayı olarak Turgut Altınok’u göstermesi durumunda, İYİ Parti’nin bu yönde bir karar alabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, AKP’nin Altınok yerine başka bir aday göstermesi halinde, İYİ Parti’nin Altınok’a adaylık teklifinde bulunabileceği de gündemde.

İstanbul için ise, İYİ Parti’nin Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Suat Sarı gibi isimleri değerlendirdiği ve güçlü bir rakip ile yarışa katılmak istediği belirtiliyor.

Kaynak: Gazete Duvar- Ceren Bayar