Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerini sergilememesi üzerine, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in müdahalesiyle resimler tören alanına getirilerek alkışlar arasında yerlerini aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk tarafından çocuklara hediye edilen bu özel günde, onun resimlerinin eksikliği hızla giderildi.

Aksaray'da yağ fabrikası alev alev yandı Aksaray'da yağ fabrikası alev alev yandı

Törenlerde Atatürk’ün resimlerinin olmaması dikkat çekince, Milletvekili Adıgüzel duruma el koydu ve kısa sürede bir Atatürk posteri taşıyan Türk Bayrağı, coşkulu alkışlar eşliğinde asıldı. Adıgüzel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Atatürk posterini asmamış olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya idari işlem yapılıp yapılmayacağını sorguladı.

Milletvekili Adıgüzel’in sosyal medya paylaşımı şu şekildeydi: “23 Nisan etkinlik alanını düzenleyen AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, alanda Atatürk resmi bulunmadığı için müdahalede bulunduk. Alkışlarla resmi astık. Şimdi İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya soruyorum; Atatürk’e gerekli saygıyı göstermeyen Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne soruşturma açacak mısınız, yoksa partili belediye olduğu için göz ardı mı edeceksiniz? Bana ulaşarak bilgi veren tüm vatandaşlara ve velilere saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi