AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Şamil Tayyar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 25’lik memur zammının yetersiz olduğunu ifade ederken yeni bir zam yapılacağını öngördü.

Milli Gazete'de yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen memur zam oranını yüzde 25 olarak açıklarken AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar bile “Maalesef beklentilerin gerisinde kaldı” yorumunu yaptı.

ATO Congresium'da düzenlenen "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" sözleriyle memur ve emeklilere yapılacak zam oranını duyurmuştu.

"MEMUR DA EMEKLİ DE MUTLU DEĞİL. TELAFİ ZAMMI OLACAKTIR"

Başta memur ve emekliler mevcut hayat pahalılığı karşısında kendilerine sunulan yüzde 25’lik maaş artış oranında hoşnut kalmadılar. Sosyal medyada bu konuyla ilgili binlerce paylaşım yapılırken AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar da verilen zammı beğenmedi.

Paylaşımında yeni bir teleafi zammı yapılacağını öngördüğünü ifade eden Tayyar "Memur da emekli de mutlu değil. Oysa sözleşmelilere kadro, asgari ücret ve EYT kararı büyük memnuniyet oluşturmuştu. İnancım o ki bir telafi düzenlemesi olacaktır" diye yazdı.

Editör: Yadigar Hanım