AKP’li Metin Külünk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, hakkında Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar aldığı iddialarına Oğuzhan Uğur'un Youtube kanalı Babala TV'de cevap verdi. 

Mevzular Açık Mikrofon'un 7. bölümünün konuğu olan AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, bir seyircinin 'Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan AK Partili siz misiniz?' sorusunu cevapladı. Milli bağımsızlıkçı çizgide siyaset yaptığı için hedef olduğunu savunan Külünk, Sedat Peker'den 10 bin dolar almadığını ve milli bağımsızlıkçı çizgide siyaset yaptığı için kirli bir operasyonun hedefi olduğunu söyledi.

Metin Külünk o soruya, 'Alan ben değilim' dedi ve sözlerinin devamında "Sedat Peker, 2015 yılında seçim çalışmalarına teşekkür etmemize rağmen katkı sağlamıştır" dedi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mayıs 2021'de TRT Haber yayınında, bir milletvekilinin Peker’den ‘ayda 10 bin dolar aldığını’ iddia etmişti. O milletvekilinin Metin Külünk olduğu ileri sürülmüştü.

Sedat Peker ise 6 Haziran 2021'de yayınladığı videoda Metin Külünk'e ilişkin şunları anlatmıştı:

"Metin ağabeyle, Ömer Külünk diye bir yakını var mesela, nasıl ilişkimiz onu anlatayım. 'Tefeciler benim yeğenimin yerini almışlar elinden' dedi. O zamanın parasıyla 300 bin lira, dolar üzerinden hesaplayınca bugünün parasıyla 1,5 milyonu buluyor. 'Bir o tefecilerle konuşsan' dedi. Ya dedim Metin ağabey, ben ismimi unutturmaya çalışıyorum, o onu arayacak, o onu arayacak sanki ben tahsilat yapıyormuşum gibi. Dedim ağabey kaç para ben vereyim. O konuda ismi geçen bir iki işadamı arkadaş var, biz ödeyelim dedik. İş para ödemeye gelince bir tek ben ödedim, tapuyu aldık verdik yeğenine. Biz para verdik mi böyle veririz.

“10 BİN DEĞİL ÇOK DAHA FAZLASINI VERDİM, SEÇİM ZAMANI ARABASINA PARA BIRAKIRDIM”

Almanya'daki o dernekler var ya, rica ederdi 'para yollar mısın' diye, el altından onlara para verilirdi. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım. Ya şimdi ben böyle deyince bizim diğer milletvekili tanıdıklar, lan bizi de, lan oğlum biz kimseyi söylemeyiz. Ama Biden miden gel film yap, sonra beni karalama kampanyasına abilik yap. İstesem gömmek için evet verdim derdim ama 10 bin değil çok daha fazlasını verdim. Göreceğiz daha."

Sedat Peker, Hürriyet gazetesi baskınını yaptırdığını ve eski AKP Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ı dövdürdüğünü iddia etmiş her iki olayı da Metin Külünk'ün 'ricasıyla' yaptığını isim vermeden ima etmişti.

Editör: Yadigar Hanım