AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, gazeteci Fatih Altaylı’ya sert tepki gösterdi. Altaylı, 'Şehitlere rahmet Filistin’e destek yürüyüşü’nde tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir isimli vatandaşın saldırıya uğramasının ardından “Eline sağlık” paylaşımında bulunmuştu.

Yılmaz, Altaylı’nın babası Şevki Yılmaz’ın da yandaş bir yazar olduğunu söyledi. AKP Başiskele İlçe Danışma Toplantısı Karşıyaka Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıda konuşan Yılmaz, tevhid bayrağı konusunda yaşanan tartışmalara değindi.

Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin aktardığına göre, Yılmaz, Fatih Altaylı’ya “Medyada da bir el devreye girdi. ‘Eline sağlık’ diyor Fatih Altaylı alçağı” diye çıkıştı.

Yılmaz’ın sözleri şöyle devam etti: “Galatasaray maçıyla başlayan toplumumuzu bölme senaryolarına şahit oluyoruz. Bu senaryoları bozacak olan biziz. İsrail’in etki ajanlarıyla, zihinleri kiralanmış kişilerin devreye sokulduğunu görüyoruz. Kelime- i tevhid bayrağını, bizi birleştiren bayrak, uğrunda can verdiğimiz bu bayrağı bile kullanarak şucu bucu diyerek birbirine düşürmenin senaryolarına tanık oluyoruz.

‘BUNLARIN SAYILARI ÇOK’

Bu provokasyonlar çoğalacak. Seçim sürecinde bunlar çoğalacak. Gizli bir el devreye giriyor. Medyada da bir el devreye girdi. ‘Eline sağlık’ diyor Fatih Altaylı alçağı. Bunların sayıları çok ama biz millet olarak her alanda ve sosyal medyada bu birlik ve beraberliğimizi artırmak zorundayız. Birlik ve beraberlik bozuldu mu her oyun oynanıyor.”

İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

NE OLMUŞTU?

İktidara yakın derneklerin düzenlediği ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ mitingine katılan ve elinde ‘Tevhid’ bayrağı olan bir kişi dövüldü. Olayın ardından saldırgan yakalanırken, gazeteci Fatih Altaylı “Eline sağlık” şeklinde bir paylaşım yaptı. Fatih Altaylı, sosyal medya paylaşımı ve YouTube kanalındaki programındaki sözleri nedeniyle iki ayrı soruşturma geçirdi. Altaylı, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 3 gün karakola imza atma şeklinde adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Kaynak: Haber merkezi