Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, partisinin propaganda aracı Aydınlık gazetesinde sığınmacı meselesine ilişkin hezeyanlarla dolu bir yazı kaleme alarak Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı hedef göstermek istedi.

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı olarak anılan Vatan Partisi'nin İl Başkanı Tanhan, "Ümit Özdağ 'Türk kimdir' biliyor mu?" başlıklı bir yazıyla yayımlanan yazısında sözde Çözüm Süreci'nin meşhur akillerini andıran bir üsluba sığınarak "Türk, farklı kavimlerin farklı kıtalarda buluşup kaynaşmalarıyla ortaya çıkmıştır" cümlelerini kullandı. 'Türk ırkı yoktur' diyen AKP'li yetkilileri andıran cümlelerin sahibi Tanhan, Türk fütuhat tarihini 'özümsemek' ve 'özümsenmek' sözcüklerinin arkasına saklanarak özetlemeye çalıştığı yazısında sığınmacı krizine dikkat çekmeyi başka milletlere düşmanlık olarak özetledi.

Türklerin hala milletleşme sürecinin içinde olduğunu kaydeden Tanhan, bu görüşünü "Milletleşme bir süreçtir, her süreç gibi onun da sonu vardır. Ancak görünen o ki milletler arasında tam bir uyum ve işbirliği çağının açıldığı geleceğin sınıfsız ve sınırsız toplumu oluşana kadar da gündemden düşmeyecektir. Biz Türk milleti olarak kendi milletleşme sürecimizin içindeyiz" sözleriyle özetledi.

Tanhan, yazısının devamında devlet politikasının da bu yönde tayin edilmesi gerektiği şeklindeki kanaatini de "Bu göçün idaresi ve milletleşme sürecimize dahil edilmesi esas meseledir" diye açıkladı.

Sığınmacıların ülkelerine geri dönüşü söz konusu olsa dahi kalanlar ve yeni gelenler olacağını ifade eden Tanhan, Özdağ'ın sığınmacı krizine dikkat çeken tavrını "göstermelik Türkiye’yi düşünüyoruz ayakları" sözleriyle tiye almaya çalıştı. Kamuoyu araştırmalarının da ortaya koyduğu sığınmacıların misafirliğinin haddinden fazla uzadığı ve buna bir son verilmesi gerektiği görüşü karşısında üç maymunu oynayan Vatan Partili Tanhan, Türklerin sığınmacıları bağrına bastığını iddia etmekten de geri durmadı.

Cumhur İttifakı'nın küçük paydaşının fikirlerini özetleyen hezeyanlarla dolu yazı, şu satırlarla sona eriyor:

"Geleceğin Nazım Hikmet’inin dedesi Suriyeli olamaz mı?
Ordumuzun generallerinden birinin annesi Afganistanlı olamaz mı?
Geleceğin Nobel kazanan bilim adamımız Irak kökenli olamaz mı?
12 sene sonrasının Dünya Kupası Finali’nde İngilizlere galibiyet golümüzü atan Alimiz, Afrikalı olsa sevinmeyecek misiniz? Onları Türk olarak görmeyecek misiniz? Siz Türklüğün ne demek olduğunu hala anlamadınız mı?
"

Editör: TE Bilişim