İYİ Parti’nin lideri Akşener, İzmir’deki adayları Ümit Özlale’nin istifasının söylentilerine sert bir şekilde karşı çıktı. Bu seçime ‘özgür ve bağımsız’ olarak katılacaklarını ve yüksek bir oy alacaklarını belirten Akşener, “Bu gibi basit oyunlar, basit hareketler, basit, yalan, iftiralar bizi etkilemez” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzurum’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen partisinin aday tanıtım etkinliğinde, adaylarını halka tanıtmak için bir araya geldiklerini ifade etti. Akşener, Adana, Antalya ve Samsun’un ardından Erzurum’da da kadın aday gösterdiklerini vurgulayarak, “Bu şehrimizdeki kadın adaylarımız çok iddialı kadınlar. Canan hanım Erzurum’da İYİ Parti kurulduğu günden beri bizimle birlikte olup mücadele etmiş, parti içinde kalmış, hayallerini partimizle ve Türkiye’mizle bütünleştirmiş, İYİ Parti sayesinde Türkiye’de güzel şeyler olacağına güvenmiş, hayallerini gerçekleştiremediği için partisine küsen ve hakaret edenlerden olmamıştır. Her zaman zor işlere gönüllü olmuştur” şeklinde konuştu.

Akşener, 2019 seçimlerini hatırlatarak şöyle devam etti: “2023’te Erzurum Mansur beyi, batı illeri de sayın İmamoğlu’nu tercih etti, yani siz tercih ettiniz. Benim görevim sizin sesinizi duyurmaktır. Bizim kuruluş amacımız sizin sesinizi aktarmaktır. Bizim hedefimiz bu ülkeyi kuruluş ilkelerine geri döndürüp, bu ülkeyi geliştirmektir. Ne Amerika’ya karşı boyun eğmektir ne de İsveç’in NATO’ya girmesine oy vermektir. Bu ülkede herkesin rol yaptığı bir ortamda İYİ Parti’nin misyonu, bu yalancıların yüzüne ayna tutmaktır. Bu yüzden bana verdiğiniz görevi 6’lı masaya taşıdım. Ama sonuçta arkadaşlarımız kabul etmedi ve biz 2023 seçimini kaybettik. Kim suçlu, kim değil demiyorum, tamam suç bende olsun, bununla da sorunum yok ama biz 2019’da anlaşarak İstanbul ve Ankara belediyelerini kazanırsak 2023’te bu garip sistemi, bu partili cumhurbaşkanı sistemini değiştirmek istediğimiz, değiştirebileceğimiz için bu İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirleri kazanma kararlılığını göstermemizin ve peşinden koşmamızın nedeni bu sistemi değiştirmekti. Olmadı, başaramadık. Şimdi bir karar verdik. Özgür ve bağımsız bir şekilde seçime girmeye karar verdikten sonra sayısız iftira, hakaret ve kirli işle karşılaştık.”

AKP'den dikkat çeken açıklama geldi AKP'den dikkat çeken açıklama geldi

Akşener, seçmenlerin, siyasi partileri sahiplendiklerini söyleyerek, “Muhalefetin görevi sizi dinleyip sesinizi iktidara ulaştırmak, kamuoyunda en önemli konu yapmak ve çözüm bulmaktır. Biz bunu yapıyoruz ama asıl sorun garip sistemi değiştirmekti. Biz bunu bir araya gelerek bir ittifak sistemi içinde yapabilir miyiz dedik, olmadı.” diye konuştu.

Yerel seçimlerin önemine değinen Akşener, şöyle devam etti:

“Yüksek sesle konuşanlar varsa bilin ki yamuk yaptıkları vardır. Bu yüzden biz bu sefer hem kazanacağız hem de yamuk yapanları bu sistemin dışına çıkarmak için ayna işlevi göreceğiz. Muhalif gibi görünen, sayın Erdoğan’a karşı düşmanlık yaptığını iddia eden, sayın Erdoğan’ı kendine en büyük düşman ilan edenlerin aslında oraya hizmet ettiklerini, bu sistemin sürmesi için çabaladıklarını ayna tutacağız ve Türkiye’ye bu kişileri göstereceğiz. Yalancılığı, dolandırıcılığı ve yamukluğu bitireceğiz. Biz demli kafalarla da birlikte değiliz, olmayacağız. Kur’an-ı Kerim yakan ve yakılmasına izin veren İsveç’in, PKK’ya siyasi parti muamelesi yapan İsveç’in NATO’ya girmesine el kaldıran, evet diyenlerden olmadık, olmayacağız. PKK’nın ve bugünkü uzantılarının önünde diz çökenlerden olmadık olmayacağız.”

Kaynak: DHA