Dolar, ABD’den gelen ekonomik verilerle dünya genelinde güç kaybetmeye devam ediyor. Bu durum altının ons fiyatını desteklerken, ons altının fiyatı, geçtiğimiz perşembe günü 2 bin 48 dolara kadar yükseldi ve 13 ayın zirvesini gördü.

Altının ons fiyatı 2.000 dolar, gram altın 1.247 liradan, çeyrek altın 2.160 liradan, cumhuriyet altını ise 8.887 liradan satılırken, Citigroup bu yıl da ortalama gümüş ve altın fiyatıyla ilgili tahminlerini duyurdu. Citigroup yayınladığı raporda, ons gümüş için fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti. 0-3 ay için fiyat tahminini 24 dolar seviyesinden 28 dolara çıkaran banka, 6-12 ay için beklentisini 28 dolardan 30 dolara yükseltti. Bankanın 2023 yılı için ortalama ons gümüş fiyatı beklentisi de 25 dolardan 27 dolar seviyesine çıktı.

FİYATLAR BEKLENENDEN DAHA FAZLA YÜKSELECEK

Yapılan değerlendirmede, "Fiyatlar önceden düşünülenden daha fazla yükselecek. Boğa piyasasının temel yönlendiricilerinin çoğunun hali hazırda gerçekleşmekte olduğunu görüyoruz" denildi.

Citigroup ABD doları ve faizlerde önümüzdeki aylar için aşağı yönlü riskler gördüklerini, buna karşın değerli metallere yatırımcı ilgisinin artacağını tahmin ettiklerini de vurguladı.

Editör: Yadigar Hanım