Uluslararası ilişkiler mütekabiliyet esasına dayanır. Amerika’nın bunca baskı ve ambargosu karşısında topraklarımızda Amerikan varlığına son vermiyor, Amerikan üslerini kapatmıyor Amerika ile yapılan bütün anlaşmalar gözden geçirilmiyorsa size sormazlar mı? “Siz Amerika’nın yerli işbirlikçisi misiniz?”

Madem değilsiniz niye Amerika’nın askeri varlığına son vermiyorsunuz?

Yıllardır İncirlik üssünden PKK’ya Amerikan uçakları ile yardım atıldığını bile bile hala o üsse nasıl müsaade edersiniz.?

Amerika’nın her dediğini yapmak zorunda mısınız?

Amerika’nın Türk askerlerine çuval geçirirken neredeydiniz?

Rahip Brunson’u isteyen Amerika’nın isteği anında neden yerine getirildi?

F-35 ortaklık anlaşmasından Brunson’u göndermenize rağmen çıkarılmadınız mı?

Parasını peşin ödediğiniz uçakları hala neden alamıyorsunuz?

Burnumuzun dibine Yunanistan’ın Karaağaç bölgesine hava üssü kurmasına yığınak yapmasına niye gerekli tepkiyi koyamıyorsunuz?

Bu düşmanca tavırları ortadayken hala ABD’den stratejik ortak diye bahsetmeniz uluslararası ilişkilerde doğru bir tavır mı?

Kutsal kitabımızı yakan İslam düşmanlığını her platformda gösteren İsveç ABD’nin baskısıyla NATO’ya alacağınız da gayet net ortada durmakta.

Amerika’nın Ortadoğu’yu Türkiye’den yönettiğini bile bile, PYD ve YPG’ye her türlü yardımı İncirlik üssü vasıtası ile yaptığını bile bile Amerika’ya stratejik müttefik muamelesi yapmanızı gerektiren nedir?

Sizce her türlü ambargoyu uygulayan bir ülke stratejik müttefik olabilir mi?

Burnunun dibinde size karşı bir terör devleti kurmak için her türlü desteği veren bir ülkeye nasıl olurda hiçbir yaptırımda bulunmazsınız.

"Söyle dostunu söyleyeyim kim olduğunu"

Nasıl olurda, Emperyalist bir ülke her türlü emperyalizme karşı dimdik durması gereken Türkiye gibi bir ülkenin dostu ve stratejik ortağı olabiliyor?

Bunu neyle izah edeceksiniz?

Bu soruların cevabını bilmek hakkımız.

Amerika’ya diyet borcunuz mu var? Yoksa ne ya?

Bunca olanlar karşısında hala Amerika’yı stratejik müttefik kabul etmeniz, Amerikan emperyalizminin yerli işbirlikçisi değilsiniz de nedir?