Ülkücüleri masa başı siyaset mühendisliği ürünü algılarla, istedikleri gibi kullanıp bir kenara atabileceklerini düşünen müesses nizamın elemanları, şimdilik amaçlarına ulaşmış gözükmektedirler.

MHP'de demokrasi arayışının sonucu ayrılan ve dışlanan ülkücüleri oldu.

İYİ Parti'nin kuruluşunda emek veren ama kullanılıp, partiden dışladığı Ülkücülüğü şimdi temsil edileceği bir alan yok.

Tıpkı İslamcıların temsil ettiği değil, istismar ettiği gibi; ülkücülük, “Ülkücü olmayan” siyasetçilerin elinde artık bir istismar (oy devşirme) aracı olmuştur.

Ülkücüler, kavgada kendi kaderlerini belirlerken, aşk ve vecd ile her türlü bedeli ödeyip, geçmişte neleri başarabileceğini göstermiş bir nesildir. Bu nesil yaşadığı her olayı tecrübesi haline getirmiş, siyaset için meydana çıktığında; ülkücüye değil, ülkücülüğe ihtiyaç duyulduğunu anlamıştır.

Şimdi ülkücülüğün, geçmişten bu yana “Ülkücülüğü tartışılmayacak” isimler ile temsil edilecek, yeni bir yapılanma olursa; siyasetin yeniden şekillenmesinde “Ülkücülerin” bu sefer daha büyük rol oynayacakları aşikârdır.

Ümit Özdağ’ İYİ Partiden ihracı, (göstermelik savunma almanın dışında) engizisyon yargılaması gibi olmuştur. İYİ Parti ve kamuoyunda “Giyotine giden bir mahkûm” gibi, süreç yönetilmiştir.

Bu yazı Ümit Hoca parti kuracak ithamından bağımsız, İsmail Türk’ün; zamana not düşmesi, Ülkücüleri aşk ile, vecd ile “kendilerine biçilen kefeni yırtma” çağrısıdır.

Prof. Dr. Ümit Özadağ hoca, iyiler ve cesurlar hareketinin ülkücülerin; milli ve toplum hassasiyetinden kurulduğunu ortaya çıkartabilecek “bir sorumluluk aldığını” görmesi gerekiyor.

Öyle bir sorumluluk ki, Ülkücüler bunu birbirine inanarak tekrar başarabileceği inancını inşa edebilecek büyük bir sorumluluk.

Ümit hoca, Türk milliyetçilerini ülkücü kadrolar ile kucaklayıp, bir araya getirmeye başarabilir.

Böyle bir başarı, Ülkücülüğü “Ülkücüler” ile hesap ettirecek siyasi bir alan açacaktır.

Geçmişte küçümsenen, Cem Uzan’ın Genç Parti ile yaptığı hafızalarda ve siyasi tarihte yerini aldı; küçümseyen partiler ve o partileri yönetenler, siyaset mezarlığına gömüldü.

AKP, yılların yorgunluğuna rağmen, hala muhalefetin umut vermemesi sayesinde, mevcut iktidarın bütün hatalarına rağmen devam ettireme ihtimali bulunmaktadır.

Bu denklemi milliyetçilerin, millete dokunacak samimiyeti bozacaktır.

Kayıtsız/şartsız, kendi siyasi geleceği önceliği dışında, önceliği bulunmayan, her kılığa giren siyasetçi tipinden kurtulma zamanıdır!

Zaman, bu sahte kadroları ayıklama ve Türk milletine kendi değerleri ile siyaset yapabilecek kadroların varlığını haber etme zamanıdır.

Türk milleti bu kadroları rahatlıkla teşhis edip, oy vererek teveccüh edecektir.

Yukarda yazdığım çerçevede hareket edecek kadronun, Prof. Dr. Ümit Özadağ’ın yönetiminde oy karşılığı % 10’dan aşağı değildir.

Bu kapsamda Ümit hoca Ülkücü ve Türk Milliyetçiliğini temsil eden siyasi bir parti kurabilir. Ve bu kadronun başarısı için, her bir ülkücü, (gençlik emekleri gibi) emek verir.

….

Günümüzün Ali Güngör'ü, İsmail Koncuk'tan bahsetmeden edemeyeceğim bu yazımda: Türk Milliyetçilerinin hassasiyetlerine tercüman olan asil bir tavır aldı.

İsmail Koncuk, duruşuyla tarihe bir gönül kahramanı olarak geçecektir. Sessizliği, konuşması kadar tesirli, bir tavır adamı: Gerçek bir ülkücü…

….

Hiç kuşkusuz Meclis'te ve Meclis dışında Ülkücü kahramanlar vardır. Buradan onlara selam olsun, ama şimdi susma, ölü taklidi yapma zamanı değildir.

Yıllarca mücadele etmiş, Ülkücüleri böyle ortada bıraktıkları takdirde; MHP'nin de, İYİ Parti'nin başına gelebilecek öngörüm: böyle bir parti kurulursa, hem MHP, hem de İYİ Parti baraj altıdır.

İşte o zaman Cumhur ittifakının direk ve endirekt destekçisi parti Sadece MHP değil, İYİ Partinin de bu çerçevede “cumhur ittifakının bir katılımcısı” olduğu anlaşılacaktır.

Ülkücülere sesleniyorum: “Sizin değerinizi, maziniz ve ödediğiniz bedeller ile çalıyorlar, size kefen biçiyorlar, susmayın; birleşin ve kucaklaşın….”

MHP ve İYİ Partide olduğu kadar AKP ve CHP’de mutsuz, huzursuz olanlar ve en önemlisi partisiz gözüken Türk Milliyetçileri bir araya gelip ülkenin kaderinde belirleyici olma misyonunu taşıyabilirler.

Ümit Hoca bunu yapabilir mi?

MHP’de ve İYİ Partide yaşadıklarından ders çıkarmışsa yapabilir.

Cem Uzan ve Genç Parti örneği verdim akıllarda yanlış kalmasın. Cem Uzan siyasette tecrübesizdi bu kadar yapabildi.

Ümit Hoca tecrübeli.

Cem Uzan kadro kuramadı.

Ümit Hoca kurabilir mi, Türk Milliyetçilerini bir araya toplayıp kaybedilen 23 yılı telafi edebilir mi?

Böyle bir derdi var mı?

Göreceğiz.

TÜM YAZILARI

Editör: TE Bilişim