Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediği, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Şimşek'i ikna ederek görevinde kalmasını sağladığı iddia edildi.

14 ve 28 Mart seçimlerinin ardından Türkiye'nin kötüye giden ekonomisini düzeltmek için büyük umutlarla Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Mehmet Şimşek ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. 

Gazeteci Recep Canpolat, Mehmet Şimşek'in iki hafta önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a istifasını verdiğini, ancak istekleri yerine getirilince vazgeçtiğini öne sürdü.

Canpolat "teyitli" diyerek yaptığı paylaşımında, "Aldığım ve teyit ettiğim bir bilgiyi paylaşıyorum… Ankara’da iki hafta öncesi büyük bir kriz yaşanmış. Hazine ve Maliye Bakanı @memetsimsek istifasını CB Yardımcısı @_cevdetyilmaz‘a vermiş… Panik halinde istekleri yerine getirilerek Mehmet Şimşek’in istifası engellenmiş… Ekonomi ekibi tedirgin…" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET SESSİZ

Recep Canpolat'ın iddialarıyla ilgili hükümet kanadından bir açıklama yapılmazken, konu sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Canpolat'ın paylaşımına, "Şimşek gitse ne olacak? Hiçbir şey değişmeyecek" şeklinde ekonomi yönetimini eleştiren yorumlar yapıldı.

İSTİFAYI YENİLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI YILMAZ DA BİLİYOR

Mehmet Şimşek'in istifasını verdiğini, Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz da gündeme getirdi.

benzer iddiaları gündeme getirerek şu ifadelere yer verdi:

"Zamcı bakan Mehmet Şimşek'in görevinden istifa etmek istediği ve araya Cevdet Yılmaz'ın girerek, kendisini zor ikna ettiği duyumu var. Doğruysa, neden istifa etmek istediğini ve ne vaadler alarak istifadan vazgeçtiğini elbette ilerleyen zamanda öğreniriz. Siyasal islamcılar birbirine düşecek! Çünkü ülkeyi birlikte batırdılar ve çıkışı bulamıyorlar! Herkes diğerine çöküşün faturasını kesmek istiyor!"

Editör: Yadigar Hanım