Osman Kavala'dan 'Tuğrul Türkeş' mesajı Osman Kavala'dan 'Tuğrul Türkeş' mesajı

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Ankara'da yaşanan kayıp, AKP'de beklenen yönetim değişikliğine odaklanılmasına neden oldu. Odatv'nin 30 Nisan tarihli haberine göre, parti içindeki değişikliklerin 26 üyeli Merkez Yürütme Kurulu'nda değil, il başkanlığı seviyesinde olması öngörüldü.

AKP'de Gaziantep, Rize, Batman ve Adıyaman il başkanlarının istifalarının ardından, dikkatler CHP tarafından büyük bir farkla mağlup edilen Ankara'ya çevrildi. Kulis bilgilerine göre, AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek ve babası, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mevcut AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Serkan Korkutata'nın il başkanı olarak atanması için çalışmalar yürütüyor.

Gökçek ailesinin, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da bu değişikliği desteklediği yönünde kulis yaptığı iddia ediliyor. Korkutata ailesinin, Gökçek'in belediye başkanlığı döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ihale aldığı ve iki ailenin yakın ilişkiler içinde olduğu biliniyor.

Şu anki AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, 2018 yılından bu yana bu pozisyonda görev alıyor. Özcan, daha önce 2008-2010 yılları arasında AKP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyeliği yapmış, 2015-2018 yılları arasında ise AKP Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Kaynak: OdaTV