Sinan Ateş cinayeti davasında sorulamayan sorular Sinan Ateş cinayeti davasında sorulamayan sorular

Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici, Antalya'da etkili olan aşırı sıcakların hafta başına kadar süreceğini belirtti. Gemici, "Kentte sıcaklıklar mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Cuma ve cumartesi günleri, Antalya'nın iç ve yüksek kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgar, öğle saatlerine kadar kuzey ve batı, öğleden sonra ise güney yönlerinden esecek" dedi.

Rekor Sıcaklıklar Kaydedildi

Kentte dün yapılan ölçümlerde, Muratpaşa'da 44,8 derece ile 2017 yılı haziran ayı rekoru yenilendi. Kepez ilçesinde ilk defa 45,1 derece sıcaklık ölçüldü. En yüksek sıcaklık ise Kaş'ta 46,2 derece olarak kaydedildi. "İlimizde oldukça sıcak günler yaşıyoruz. Sıcaklıkların hafta başına kadar yüksek seyretmesi tahmin edilmekte. Hafta başından itibaren sıcak havanın kademeli olarak mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Antalya'nın mevsim normali 31,2 derece. Şu anda 10 derece üzerinde sıcaklık görülüyor" şeklinde konuştu.

Aşırı Sıcaklıkların Ardından Orman Yangınları

Son iki gündür etkili olan aşırı sıcaklıkların ardından Antalya'nın çeşitli bölgelerinde orman yangınları meydana geldi. Aksu'da Hacıaliler ve Çamköy mahallelerinde, Manavgat'ta Ahmetler Mahallesi'nde, Konyaaltı ilçesinde ise şehir içinde yangınlar çıktı. Ayrıca, trafikte 1 otobüs ve 5 otomobil yandı. Antalya Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde ise klima iç ünitesinde yangın çıktı ve sınıftaki öğrenciler kısa süreli panik yaşadı.

Editör: Habererk Com