Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın girişimleriylme 5 partinin kurduğu Ata İttifakı kurulduğu gün ayrılık yaşadı.

Zafer Partisi Genel Merkezi'nde yapılan basın toplantısında Sinan Ogan Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı gösterildi. Doğru Parti, üçüncü cumhurbaşkanı adayının Cumhur İttifakı'na hizmet edeceği gerekçesiyle ittifaktan ayrıldığını açıkladı.

Açıklama "Yüce Türk Milletine" başlıklı metinle duyuruldu. Açıklamada şu ifaadelere yer verildi:

"Anayasamiza göre mevcut Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 3. cü kez Cumhurbaskant aday: olmast mümkün degildir.

Kamuoyunu , ve tüm siyasi partileri Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in tekrar aday olmas halinde Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etmeye çagiriyoruz.

Anayasamiz bireylere bu konuda Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz hakki vermektedir. Adayligi halinde kissel itiraz dilekçesinin örnegi kamuoyu ile paylasilacaktir.

Ülkemizi mevcut 2 ittifaka mahkum etmemek amaci ile 3. cü bir ittifaki kuracagimizi daha evvel kamuoyuna agiklamistik.

Kuracagimiz ittifakin temel amaci; Atatürk ilke ve devrimlerini korumak

Anayasanin ilk 6 maddesinin degismezligi esasinda ülkenin bölünmez bütünlügü ve laiklik konusunu kirmizicizgimiz olarak ortaya koymaktir. Bu amaçia Zafer Partisi ve Adalet Partisi ile milletvekili secimi icin ittifak kurma konusunda anlasmaya vanimisti.

Görüsmeler esnasinda Cumhurbaskani aday gösterme konusunda mutabakat olusmamisti.

Dogru parti olarak 3. Bir Cumhurbaskani aday: sikarmanin Cumhur ittifakina hizmet edecegi ve Partimizi bir bölen durumuna düsürecegi inancindayiz. ittifak görüsmelerinde bugüne kadar varian ilkelerin disinda son anda Cumhurbaskant aday: olarak Sinan Ogan'in gikarilmak stenmesi üzerine görüsmelerimiz bitmistir.

Dogru Parti olarak bu ittifakin içinde olmadigimizi Yüce Türk Milleti'ne duyururuz.

Emperyalizm ve neoliberalizm boyundurugunda ki Türkiye' mizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerini tekrar egemen kilmak, hep birlikte üreten, ürettigini adil bölüsen kamucu plank kalkinma anlayistyla güçlü bir sosyal devlet olusturmak temel politikamizdir.

Dogru Parti kurulus amac olan bu politikalari, hiçbir dayatmaya boyun egmeden her zeminde savunmaya, Türk milletine anlatamaya devam edecektir."

Editör: Yadigar Hanım