Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla Kastamonu'da bir vatandaşın saldırısına uğrayan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, parti kurdu. Canpolat'ın Osmanlı Ocakları Teşkilatı bünyesinde kurduğu Ocak Partisi, Türkiye'nin 127. partisi oldu.

'ın haberine göre, Osmanlı Ocakları Teşkilatı tarafından kurulan Ocak Partisi’nin tanıtım toplantısı Bilecik’in Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi Türbesi’nde gerçekleştirildi. Programda, Ertuğrul Gazi Cami’nde kılınan cuma namazının ardından  mevlit okutuldu. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Ocak Partisi Kurucusu Kadir Canpolat, partinin 2 Haziran 2023 Cuma günü itiariyle resmen kurulduğunu söyledi.

Ocak Partisi'nin bütün kitleleri bir yuvada toplayarak, var etmek için kurulduğunu ifade eden Canpolat, partisinin ilke ve inkılaplarını açıkladı. Canpolat, “Ocak Partisi’nin vizyon ve misyonu çok geniştir. Bu teşkilatta her İYİ Partili kardeşimizi Ocak’a davet ediyorum. Yuvalarına, ocağa dönsünler. Türkiye yakın tarihte bir seçim gerçekleştirdi. Bu seçimde bir sözde Millet İttifakı oldu, bir de Cumhur İttifakı oldu. Ocak Partisi bugün itibariyle Osmanlı Ocakları Teşkilatıyla bir ve kardeş teşkilattır. Osmanlı Ocak Teşkilatı tarafından kurulmuş bir siyasi partidir" dedi.

"MİLLETİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUYACAK BİR PARTİ GELDİ"

Ocak Partisi'nin milletin birlik ve bütünlüğünü koruyup kollayacak bir siyasi parti olduğunu vurgulayan Canpolat, şunları söyledi:

"Bu ocak milletimizin ferasetini, tüm değerlerini koruyup, kollayacaktır. Sarı Saltuk’tan, Selçuklu’dan, Osmanlı’dan, Abdülhamit Han’dan, Atatürk’ten milletin ortak değeri haline gelmiş herkesi kucaklayarak milletimizi bütünleştirecek bir yuvayı, partiyi, ocağı bu teşkilatın altında var edeceğiz. Bizler milletin egemenliği, bağımsızlığını, millete hizmet eden herkesi saflarımıza davet ediyoruz.

Bu anlamda Ocak Partisi’nin kutsal manada duasını yapmamızın da bir manası oluyor. Çünkü ilk Müslüman Türk evladı, hangi tarihte ocağını kurup tüttürdüyse, biz de Söğüt, Osmanlı Devleti’nin kurulduğu yerde biz Kürtlerle, Araplarla, Çerkeslerle hatta gayri müslimlerle bu vatanı hep beraber koruyup, kollayacağız. Ülkemizin en güzel şekilde var olması için mücadele edeceğiz”

SANDIK MESAJI

Söğüt’ün ardından Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini dile getiren Canpolat, iktidarı desteklemeye devam edeceklerini, ancak yanlış yaparsa da susmayacaklarını kaydetti. Erdoğan’ı lider kabul ettiklerini vurgulayan Canpolat, "Parti programımızda Sayın Erdoğan’ın ismi ve onun Türkiye davası desteklenecektir ibaresi var. Bu demek değil ki, AKP’nin hatalarını konuşmayalım. Biz kayıtsız şartsız, devletimizin, özellikle de milletimizin yanındayız. Millet neyi arzu ediyorsa milletimizin tarafında kalacağız. Biz başka bir duruş sergileyecek ve örnek olacağız. Asrın lideri Erdoğan’a nasıl sahip çıkılır bütün siyasi partilere göstereceğiz. AKP başka, sayın Erdoğan başka, MHP başka, sayın Devlet Bahçeli başka, bugünün CHP’si bizim için çok başka, ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk bambaşka" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım