M.H.P de kongre gündeme geldiği günden bu güne sayın Devlet BAHÇELİ beyde büyük bir değişim oldu. Nedendir bilinmez ama son günlerde bu konuda epeyde yol aldığı aşikar. Baksana Hukuki işlerini bile artık AKİLCİ, PAPAZ avukatının kocası İRAN rejimi hayranı ve TÜRK ve TÜRK değerlerine düşman bir hukukçu ile yaparken daha ileri safhalara geçtiğinide görmüş olduk.
Öyleki basına düşmese görmeyecektik. Nihayetinde basına düştü aynı zamanda adam M.H.P genel merkezinden ayrılır ayrılmazda   içeride yaşadıkları ve konuşmaları hakkıda bir şeyleri paylaştı. Bizlerde bu şekide sayın BAHÇELİ beyin ziyaretçierinin artık saraydan olduğunu öğrenmiş olduk. ÜLKÜCÜ TÜRK milliyetçileri bu olayı nasıl algıladı, nasıl değerlendirdi onu şimdiden kestirmek mümkün değil.
Ancak boy boy çektirdikleri fotoğrafları görünce mutlaka şahsım gibi bütün ÜLKÜCÜLER ve M.H.P ye gönül veren her isanlar üzülmüş ve dişlerini sıkmıştır diye düşünüyorum. Belki bu görüşmede ne var diyende olacak. Şahsımın ilk etapta tepki koyduğu  resimde verilen görüntüdür. Sarayın avukatı diyorki DAVET sayın BAHÇELİ'den geldi. Sarayın avukatınıda davet edip sohbet edebilir, Beşiktaş spor kulübü veya başka konular hakkında konuşmuşta olabilir. Anlaşıldığı veya avukatın anlattığı kadar başkanlık sistemi hakkında bilgi almış.
Demek oluyor HUKUK kousunda sarayın avukatndan daha liyakatli, daha bilgili ve konulara hakim ÜLKÜCÜ AVUKAT yok. Adam Allahtan korkar. Sadece ANKARA ve İSTANBUL ilinde bilerce ÜLKÜCÜ AVUKAT, anadolunun büyük illerinde yüzlerce ÜLKÜCÜ AVUKAT, küçük ilerde ise onlarca ÜLÜCÜ AVUKAT olmasına rağmen BAHÇELİ beyin tercihi sarayın avukatı olmuş onada saygı duyulması gerekir. Ancak avukatın konuşmasından anlıyorki sayın genel başkanın BAŞKANLIĞIN güzel olduğuna dair görüşü olduğudur.
Bu şekilde öğrenmiş bulunuyoruz sayın genel başkan insanlarla istişaretmeye balamıştır. İnşallah bu geleneğini devam ettirir ve bu partinin hafızası olan, geçmişte bu patiye yıllarını vermiş insanlarıda belkide illere göre toplu olarak çağırır en azından şu anda M.H.P durumu ve gidişatı hakında o insanlar ilede bir istişare eder diye düşünüyor ve böyle bir hamleyi sayın genel başkandan bekliyoruz.
Ama göründüğü kadarı ile sayın genel başkanın böyle bir çalışmanın içerisinde olmayacağa benziyor. Habuki davet edipte fikirlerine baş vurduğu kişilerin M.H.P hakkında iyi niyetli olacaklarına şahsen inanmıyor ve ihtimalde vermiyorum. Yoksa her insan ile konuşması istişare etmesi doğaldır. Kimsenin medeni ölçüler içerisinde bir başkası ile konşmasında her hangi bir konuda bilgi almasında kanaatimce sakıncada yoktur.
Şöyle pek uzağa gitmeden yakın zamanımıza baktığımızda gördüğümüz manzara pekde bu tip insanlar ile her hangi bir konun konuşulması, tartışılması ve istişare edimelsinede fırsat tanımayacak kadar kapalı. Sayın genel başkan Devlet BAHÇELİ beyin son günlerde yazıp çizdikleri ve konuşmalarını göz önüne alırsak davet ettikleri veya kendisini ziyarete gelen kişilerden bayağı etkilendiğini görmekteyiz.
Yoksa son gurup konuşmasında İKTİDAR olacağından bahsederken hiçte inandırıcı olmadı. O zaman birilerinin sayın genel başkana şu soruyu sorması gerekmezmi? Sayın genel başkan madem iktidar olmaya çalşıyorsunuz, madem iktidar ve devleti idareye talipsiniz o zaman kimden oy alacağınızı düşünüyorsunuz.
Kendi tabanınızın isteklerini göz ardı ediyorsunuz. Yaklaşık bir yıl önce sizi o makama getiren üst kurul delegesine kırıcı sözler söylüyor, aday olacağını beyan edenlere hakaret ediyorsunuz. Bu şekilde kırıcı ve ayrıştırı dille her fırsatta bu insanları eleştirirken yarın yapılacak her hangi bir seçimde kimden oy alacağınızı düşünmektesiniz. 
Sayın genel başkan hala OLAĞANÜSTÜ kongreye neden karşı olduğunuzu net bir şekilde açıklamış değilsiniz. İlk kongre gündeme geldiğinde açık, net ve anlaşılır bir şekilde ifadeniz C.H.P gibi sürekli kogre yapılmasına karşıyız demiştiniz. O günden bu güne ne değiştide ortaya FETO, CEMAAT veya PARALELİ attınız. Halbuki o gün genel başkanlığa aday olan kişiler aynı kişilerdi. Hatta genel başkan aday sayısını dahi kendiniz ifade ettiniz. Genel başkan adaylarının ismini  bilen, daha kimlerin aday olacağını kestiren, bu adayların amaçlarını daha öncede fark eden kişi ilk beyaanatında neden FETO,CEMAAT ve PARALELİ söylemezde şimdilerde böye bir gerekçeye sığınır.
Ancak şunu iyi bilinki her konuşmanız, her beyanınız sonrası bayağı zemin kaybeder oldunuz. Bu gidiş ilede şmdiye kadar bütün insanların karşısındaki saygınızı ne yazık yavaş yavaş yitiriyorsunuz. Etrafınızdaki insanların göründüğü kadarı ile siyaset metodu, gelecek vizyon yoktur. Eğerki bugün M.H.P deki görünümü iyi okuyup en azından sizleri doğru bilgilendirmiş olsalardı belkide ne siz, nede partimiz bu duruma gelmezdi.
Şunu bilinki isanları silerek, yok kabul derek, partiden uzak tutarak, ihraç ederek ve sürekli ihraçla tehdid ederek iktidar olan veya olacak bir parti yoktur. Tavrınızdan olacak OLAĞANSTÜ kongre için imza vermeyen kardeşlerimizin bile kimisi açıktan, kimisi başka bir şekilde kongrede hangi adaya destek vereceklerini ifade etmeye başladılar. Keşke ama keşke ne şahsınız buduruma gelmemiş olsaydı, nede parti bu gelişmelere maruz kalmış olmasaydı.
Bir liderlik sergileyip partinin önünü açmış olsa idiniz, aday olacak insanların ve partinin üst kurul delegesi olan kardeşlerimizin hepsini toplayıp, toparlayıp kendi tecrübelerinizden istifade etmelerini sağlamış olsaydınız çok daha iyisini yapmış olurdunuz. Hala herkesin sizden beklediği OLAĞANÜSTÜ kongreye direnmek değildir.