MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Boynumuzun borcudur!” diyerek “Emekliye enflasyon üzerinde zam verilmesi hatta kök ücrete yansıtılması samimi dileğimizdir. Dar ve orta gelirli insanlarımızın yüzünü güldürmek boynumuzun borcudur” açıklamasında bulundu. 

Ekonomist Şenol Babuşcu ise "Üç ay sonra ocak ayında asgari ücrete, emekliye, memura çok yüklü bir zam yapılacak. En az yüzde 50 zam yapılır diye tahmin ediyorum." Sözlerini söyledi. 

Bahçeli hükümete emekli zammı çağrısı yaparak, "Sayıları 16 milyonu bulan emeklilerimizin insanca ve huzur içinde yaşayacağı bir ücret düzeyine kavuşmalarından başka seçenek ise kalmamıştır. Emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmeler, enflasyon üzerinden zam yapılması ve hatta zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimiz ve beklentimizdir." dedi. 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Bahçeli, emekli zammının enflasyona göre yapılmasını ve zammın kök ücrete yansıtılmasını istediğini belirtti. 

 Bahçeli, "Sosyal ve ekonomik reformlarla toplumsal refah ve rahatlamayı daha da güçlendirmek, daha da genişletmek ve nihayet her kesime yaymak hedefimiz. Enflasyonla mücadele başarılı sonuçlar alınmaktadır. Herkesin ortak şikâyeti olan hayat pahalılığı günden güne tesirini kaybedecektir." Sözleriyle belirtti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayıları 16 milyonu bulan emeklilerimizin insanca ve huzur içinde yaşayacağı bir ücret düzeyine kavuşmalarından başka seçenek ise kalmamıştır. Emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmeler, enflasyon üzerinde zam yapılması ve hatta zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimiz ve beklentimizdir." Sözlerini söyledi. 

Bahçeli, "Ayrıca küçük ölçekli esnaflarımızla, çiftçilerimizin prim yükünün hafifletilmesi, ev hanımlarına sigorta desteği sağlanması durumunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu çerçevede küçük esnafın emeklilik gün sayısı aşağı çekilmeli ve 7.200'e indirilmelidir. Cumhuriyet'in 100. yıl şerefine memurlardan işçilere, emeklilerden esnaflara, çiftçilerden dar ve orta gelirli insanlarımıza varıncaya kadar sosyal ve ekonomik yönden hepsinin yüzünü güldürmek boynumuzun borcudur." Diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Buse Ceren Balta