Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde kayyum yönetiminin bir bulvara Şeyh Sait'in adını vermesi, tartışmaları alevlendirdi. İYİ Parti'de bir milletvekili bu yüzden istifa etti.

Şeyh Sait açıklamaları başını yakmıştı... İYİ Parti'de disipline sevk edilen Salim Ensarioğlu: Kimse savunmamı alamaz

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Şeyh Sait Bulvarı'na tepki gösterdi.

Bahçeli, "Hınıslı Sait bir vatan hainidir. Şeyh Sait isyanında askerlerimiz, yöre insanımız şehit olmuş ve yaralanmıştır. Şeyh Sait'in damadı Şeyh Abdullah şöyle demişti: 'Gazetecilere dönüp yazın dedim, biz bu hainlere uyduk, başkası uymasın.' Damadın hain dediğine bugün kahraman diyenler, aynı ihanetin yolcularıdır. CHP Genel Başkanı'nın yaptığı 'Acılar bazı torunların kalbini acıtıyorsa o acıya saygılı olmak gerekir' açıklamasının neresini düzeltelim. Neyin acısı?" diye belirtti.

Yeniakit yazarı Yaşar Değirmenci, Bahçeli'ye 'uydurulan' tarih şablonundan çıkmasını önerdi.

CHP lideri Özel'den Bakan Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu CHP lideri Özel'den Bakan Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu

Değirmenci yazısının ilgili bölümünde, Atatürk'ü de hedef alarak şunları yazdı:

Biz tarihteki en büyük devlet ve medeniyet tecrübelerinin sahibi olan bir milletin çocuklarıyız. Bu çağı bizden başkası yorumlayamaz, değerlendiremez. Batı'nın gözünde Doğu'lusun, Müslümansın, dünün Osmanlı'sısın. Seni kabullenmez. Batı; senin Batılı olamayacağını, sadece kendinden uzaklaşacağını, bir gün bunun tersinin de olabileceğini bilir. Yanlışları ağır ifadelerle konuşan Bahçeli, üniversite çevresinden geldiğine göre resmî, uydurulan tarih şablonundan çıkmalı.

Kaynak: Haber merkezi