Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un kuzeni Osman Kurum, arazi anlazlığı yüzünden çıkan tartışmada iki kişiyi öldürerek kayıplara karıştı.

Olay, Bakan Kurum'un memleketi Konya'nın Karapınar İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Bakan Kurum'un kuzeni olduğu bildirilen Osmana Kurum, Akçayazı Mahallesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Hüseyin İncekara ile tartışmaya başladı. Tartışmanın giderek büyümesi ile olaya İncekara'nın yanında bulunan eşi Fadim İncekara ve oğlu Mücahit İncekara da dahil oldu. Tartışma bir anda kavgaya dönüşünce Osman Kurum yanındaki tabancayla Hüseyin İncekara ile eşi Fadim ve oğlu Mücahit İncekara'ya kurşun yağdırdı. 

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralanan Hüseyin İncekara, Fadime İncekara ve oğulları Mücahit İncekara ambulanslarla Karapınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hüseyin İncekara (58) kaldırıldığı Karapınar Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Konya Şehir Hastanesi'ne nakledilen Fadim İncekara (54) da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken Mücahit İncekara’nın (22) durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Ortalığı kan gölüne çeviren Osman Kurum olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Jandarma, Osman Kurum'un yakalanması için çalışma başlattı. Osman Kurul'un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un kuzeni olduğu öğrenildi. 

Editör: Yadigar Hanım