Gazeteci Barış Pehlivan, UYAP'tan gelen bir mesajı paylaşarak, 15 Ağustos'ta yeniden cezaevine gireceğini duyurdu. Avukatının karara itiraz ettiğini, ancak kabul edilmediğini belirten Pehlivan, 31 Temmuz'da çıkarılan yasadan faydalanmak için başvuruda bulunduklarınısonuca göre durumun netleşeceğini söyledi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, cezaevine gireceği haberini bugünkü köşe yazısından duyurdu. Daha önce 3 yıl 9 ay ceza aldığını ve cezaevinde 6 ay kaldıktan sonra 'denetimli serbestlik'le  tahliye edildiği dava nedeniyle yeniden cezaevine gireceğini kaydeden Pehlivan, 'denetimli serbestlik'le çıkmasının şartlarından birinin, hakkında yeni dava açılmaması olduğunu anlatarak, buna rağmen ancak açılan bir dava nedeniyle 8 ay ceza aldığını ve 15 Ağustos'ta teslim olacağını ifade etti.

Pehlivan "Hiç kimseyi öldürmedim. Hiç kimseye tecavüz etmedim. Hiç kimseye uyuşturucu satmadım. Eğer bu ağır suçları işleseydim utancımdan yaşayamazdım ama iktidar bana özgürlük bahşederdi. Çıkan yeni yasayla hükmü kesinleşmiş çok ağır suçları işleyenler cezaevinden çıkabiliyorken, ben hüküm verilmeyen bir dava gerekçe gösterilerek cezaevine atılıyorum.
Hakkım olan yasadan faydalandırılmayıp 8 aylığına açık cezaevine gireceğim gibi görünüyor. Hukuki değerlendirmede lehime bir değişiklik olmazsa 15 Ağustos’ta cezaevine teslim olacağım.
Gelecekse, hoş gelmiş 5. kez mahpusluk!"
diye yazdı.

Avukatlarının karara itiraz ettiğini dile getiren Pehlivan, bu talebinin de reddedildiğini söyledi. 31 Temmuz'da çıkarılan yasadan faydalanmak için talepte bulunduklarını dile getiren Pehlivan, durumunun Bakırköy İnfaz Hâkimliği’nden çıkacak sonuca göre netleşeceğini yazdı.

Editör: Yadigar Hanım