Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ramazan Bayramı'nda hava durumunun önemine dikkat çekti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, bayram süresince ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği ve yer yer altında olabileceği öngörülüyor.

Özhaseki, vatandaşları bayram tatilinde yola çıkarken dikkatli olmaları konusunda uyardı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarını takip etmelerini önerdi.

Bakan Özhaseki, "Ülkemizde hava sıcaklıklarının, hafta boyunca mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceği, 9 günlük tatil boyunca ülkemiz genelinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin edilmektedir. Tüm milletimizin Ramazan Bayramı'nı şimdiden kutluyor, sevdiklerimizle bir ve beraberce geçireceğimiz bir bayram olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, bayramın ilk gününden itibaren bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor. Bayram tatili boyunca sıcaklıkların gece 1 ile 9, gündüz ise 16 ile 27 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

Büyük şehirlerde hava durumu tahminine göre:

  • Ankara: Genellikle parçalı bulutlu, cuma günü ise çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Günün en yüksek sıcaklığı 17-25 derece arasında olacak.

  • İstanbul: Genellikle parçalı bulutlu, pazar günü ise çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Günün en yüksek sıcaklığı 18-24 derece arasında gerçekleşecek.

    Meteoroloji Sel Riskine karşı uyardı Meteoroloji Sel Riskine karşı uyardı
  • İzmir: Genellikle parçalı bulutlu, pazar günü ise iç kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı 23-27 derece arasında olacak.

Vatandaşlar, bayram süresince hava durumunu takip etmeli ve dikkatli olmalıdır.

Editör: Habererk Com