Gazeteci Sabahattin Önkibar, kendi YouTube kanalında, "beşli çete"den bir müteahhidin aracı kullanarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e bir çanta dolusu para gönderdiğini iddia etti. 

Akşener’in bu durumu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiğini, Kılıçdaroğlu’nun Akşener’e "derhal bu çantayı iade etmesini" söylediğini iddia eden Önkibar’a İYİ Parti Lider'i suç duyurusunda bulundu.

MERAL AKŞENER'DEN SUÇ DUYURUSU!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e dönük Önkibar’ın iddialarının ardından partiden de açıklama geldi. Önkibar’ın ifadelerini "akıl dışı" olarak niteleyen İYİ Parti, "Sabahattin Önkibar hakkında, kişinin şahsına ait internet sayfasında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile ilgili akıl dışı, mesnetsiz iddialarıyla ilgili "iftira" suçundan hukuki süreç başlatılmıştır" ifadelerini kaydetti.

CHP'DEN DE SUÇ DUYURUSU GELDİ

“Sayın Sabahattin Önkibar, 07.07.2022 tarihinde kendisine ait YouTube kanalında yayınladığı videoda, partimizi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i hedef alan bazı iddialarda bulunmuştur. İçerisinde hiçbir gerçek unsurun bulunmadığı videoda Sayın Önkibar, ‘Bana bu bilgiyi veren, Kılıçdaroğlu'na yakın bir milletvekilidir. Gerekirse ismini açıklarım’ ifadesini kullanmıştır. Sayın Önkibar'dan, bu ifadesi doğrultusunda, söz konusu ismi derhal açıklamasını bekliyoruz. Aksi halde, bugüne kadar yaptığı ve yanıt verme gereği duymadığımız açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkacaktır.”
 

Editör: Gökçe Sevim