Bugün bir dostum kendi şahsi sosyal medya hesabından kendi duygu düşünce ve yorumlarını dile getiren bir yazı yazmış, dostumun bugün yazdığı yazıyı okuyunca kafamda şimşekler çaktı.

Dostumun yazdıklarından esinlenerek böyle bir yazı yazma gereği hissettim. Aslında dostum yazdıklarında ve söylediklerinde haksız da değildi.

YİĞİDİN HAKKINI, YİĞİDE VERMEK GEREK...

Sayın Erdoğan'ın hipnoz özelliği var.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en takdir ettiğimiz özelliklerinden bir tanesi bu olsa gerek!... Sayın Erdoğan, kendisine verilen bu özelliğin hakkını veriyor. Zamanında kendisine en büyük hakaretleri yapanları bir kenara not edip, bir süre sonra onları susturmayı iyi biliyor.

Peki bunu nasıl yapıyor?...

Erdoğan kendisine saldıranları ve hakaret edenleri, puan kaybettirenleri, bir süre uzaktan izledikten sonra kendisiyle aynı dili konuşmaya ve aynı düşünceleri taşımaya ayrıca kendisine ve söylediklerine inandırıp biat ettirmeyi çok iyi başarıyor. Erdoğan'ın böyle bir kabiliyeti var ve bu özellik insanlarda nadir rastlanan önemli bir özelliktir..

Arşivleri biraz irdelersek;

Bir zamanlar...

*HAS Parti'nin sski bir Genel Başkanı vardı. Hani sayın Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan için; ''HARUN OLMAYA GELDİLER,KARUN OLDULAR " diyordu. Koltuk sevdasına Sayın Erdoğan'a biat etti.

*DEMOKRAT PARTİ Eski bir Genel Başkanı vardı. Hani sayın Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için; ''GÜNDÜZ İMAMSIN GECE PAPAZ" diyordu. Koltuk sevdasına Sayın Erdoğan'a biat etti.

* Birde uzun yıllardır MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'nin Genel Başkanı var. Hani sayın Devlet Bahçeli, oda Erdoğan için; ''İSRAİL'İN TAŞERONU, AÇILIM, SAÇILIM ÜSTADI" diyordu, Oda koltuk sevdasına Sayın Erdoğan'a biat etti.

Bizler bu lafları halk dilinde yorumladığımızda;

Sayın Erdoğan;

*Numan beyefendiye göre hırsız,

*Süleyman beyefendiye göre Münafık,

*Devlet beyefendiye göre de İsrail ajanı,

Olarak algılıyoruz.

Yanılıyor muyum hatam varsa düzeltin.

Şimdi bu lafların üstüne dördü de kol kola girmiş birlik olmuş durumda bu nasıl bir siyaset anlayışıdır ben bir türlü anlam veremiyorum.

Nerede o eski nazik ve edepli siyaset ve siyasetçiler...

Sayın Erdoğan'ın bu özelliğini tekrar takdir ediyor; kendisine hakaret edenleri bir şekilde kendisine biat ettirip ne derse onu yaptırmasını hayranlıkla izliyorum.

Bu benzerine az rastlanır, Takdire şayan bir yetenek.