MHP Genel Başkan aday adaylarından Meral Akşener'in, son il gezisini Gaziantep'teki "Ülkücü İrade Platformu" mensupları düzenledi. Meral Akşener'in adaylığı için imza veren delegelerin hepsi de, gerek Erikçe Kent Ormanı girişindeki karşılamada gerekse Şehit Kamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde toplantıda hazır bulundu ve bu arada Akşener ile de görüştüler ve aksayan yönlerle ilgili tespitlerini ilettiler. Akşener bu defa konuşmasında sosyal adalet üzerinde daha fazla durdu.

***

Gaziantep denilince benim aklıma, yıllarca birlikte çalıştığımız rahmetli gazeteci ve yazar ağabeyimiz Necdet Sevinç gelir. Necdet ağabey, Türk kültürüne âşıktı ve bu çerçevede Gaziantep türküleriyle, yemekleriyle ve tarihiyle, özellikle, Fransız işgal girişimine karşı şehre Gazi unvanı verilmesini sağlayan ve bir yıl kadar süren o büyük direnişle iftihar ederdi. Tabii Gaziantep'e yardıma gelen Beğdili boyunun savaşçılarını da unutmamak gerekir.

Necdet ağabey, ömrünün son deminde, Gaziantep direnişini, belgesel roman tarzında yazmak için çok büyük emek harcamıştı. Direnmek, Gazianteplilerin ruhunda var. Fakat bir de şu gerçek var. Gerek Gaziantep'te gerek diğer illerde MHP il ve ilçe başkanlarının yaş ortalaması 35... Buna karşılık mitinglere veya salon toplantılarına gelenler genellikle bizim yaş grubundan. Mesela Kırşehir'de bir fotoğraf va.r.. Arkadan çekilmiş... Akşener'i dinleyenlerin, daha çok 78, hatta 68 kuşağından olduğu fotoğraftan bile belli. Çoğunun saçı dökülmüş veya bembeyaz... Gaziantep'te bu durumu anlattığım Alparslan Alparslan, "İyi ya bu durum, bozkurtların dirilişidir" dedi. Gerçekten de yıllardır ülkücü hareket veya MHP ile ilişkisini kesmiş ülkücüler, Meral Akşener'in adaylığı ile birlikte yeni bir heyecanla mitinglere veya toplantılara katılıyor ve destek veriyor. "Bozkurtlar ölmedi" diyenler de var. Gaziantep'te de aynı durum vardı ama katılımcılar arasında gençler çoğunluktaydı.

***

Gaziantep'te MHP, 7 Haziran'da Ümit Özdağ'ın da aday olmasının ülkücülere verdiği heyecanla iki milletvekili çıkarmıştı. Özdağ 1 Kasım'da yine seçildi ama oyları yüzde 18'den yüzde 9.6'ya düşen MHP, ikinci milletvekilliğini kaybetti. AKP ise oylarını yüzde 47'den yüzde 61.6'ya çıkardı. MHP oylarının yarısının AKP'ye kaydığı anlaşılıyor.

***

Gaziantep'teki il başkanı ve 15 üst kurul delegesinin bir kısmı genel merkezi destekliyor. Tüzük kurultayı için imza veren delegeler yedi kişi ve hepsiyle tek tek konuştum.  Koray Aydın ve Sinan Oğan'ın ekipleri de delegeler üzerinde ısrarla çalışıyor.

İmza veren delegeler ise Akşener'deki kararlılığın, direncin, başarma azminin ve halktan gördüğü desteğin kendilerini bu yönde karar almaya götürdüğünü bildirdiler:

Durdu Ergin: (Şehitkâmil Belediye Meclis üyesi) 19 Haziran'daki tüzük kurultayı için 750-800 delegenin salonda olacağı kanaatindeyim. Daha sonra seçimli kurultayımızı da yapacağız. Ben 2 Kasım'dan itibaren tavrımı ortaya koydum. Yedi arkadaş Meral Hanım'ı desteklemek üzere karar verdik. Diğer adayları da takdir ediyoruz. Ancak MHP'nin Meral Akşener ile yoluna devam edebileceğini düşündük. Çünkü Meral Hanım'ın seçmen nezdinde ciddi bir karşılığı var.

Gökhan Yılmaz: (İl yöneticisi) Gaziantep'te ve bütün yurtta herkese kapıların açılması lâzım. Herkesi toparlayacak bir zihniyet içinde hareket edilmeli. Ve değişim şart. Meral Hanım, ülkücü hareketi ayağa kaldıracaktır, zaten şimdiden bunu yaptı da...

Mustafa Barış Çoban: (Araban İlçe Başkanı) Meral Hanım'ın genel başkan olmasını ümit ediyoruz. Şimdiden Türk Milleti'ne hayırlı, uğurlu olsun.

Ahmet Kucur: (Şehitkâmil İlçe 2. Başkanı) Artık MHP'nin yükseleceği beklentisindeyiz. Şimdiki durumdan daha kötüsü olmaz. Ancak, değişimle MHP'nin çok iyi bir noktaya geleceğini öngörüyoruz.

Mehmet Tiryaki: (Karkamış İlçe Başkanı) Ülkemizin ve milletimizin geleceği için MHP'nin iktidar olması gerekiyor. Suriye'deki durumdan en çok bu bölgedeki vatandaşlarımız etkileniyor. Türkiye'yi bu zor durumdan Meral Akşener'in çıkaracağına inanıyoruz.

Yahya Yılmaz: (Nizip İlçe Başkanı) Allah hakkımızda hayırlısını versin.

Mehmet Söylemez: (İl Başkan Yardımcısı) 9 yıldır ilçe ve il teşkilatlarında çalışıyorum. Yeter artık. Devlet Bey ile bu işin olmayacağını görüyoruz. Bu kadroyla yeterli politika üretemiyoruz. Değişim istiyoruz. Allah hakkımızda hayırlısını versin.

Kaynak: Bozkurtların dirilişi veya direnişi - Arslan BULUT