Genel seçimlerin ardından başlayan görüşmeler sonuçlandı. Tam 111 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren İngiliz Petrol şirketi BP, 700'den fazla akaryakıt istasyonu ve lisans hakkını devrederek Türkiye pazarından çıktı.

Böylece Petrol Ofisi, BP'nin Türkiye'deki akaryakıt dağıtım işini devraldığını duyurdu. Rekabet Kurumu'nun onayı yılbaşı sonrasına kalmayacak ve BP istasyonları Türkiye'de tarih olacak.

Petrol Ofisi kimin şirketidir? Hollanda merkezli çok uluslu bir enerji ve emtia ticareti şirketi olan Vitol…

2022 yılında 505 milyar dolar Vitol, geliriyle dünyanın en büyük bağımsız enerji tüccarı… Borsada işlem görmüyor, yani halka açık değil… Doğal olarak bu büyüklükte bir şirketin ortaklık yapısı oldukça gizemli … Hatta onların tanımlarında “sorunlu coğrafyaların şirketi” olarak bahsediliyor.

Açıklamalarında, “Türk enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu'nu daha da güçlendirecek bu adımı atmaktan son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusuyla, büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin geleceğine güvenimiz tam." Bunları duymak çok güzel…

BP'nin yılları aynı Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeline sahip Türkiye'nin geleceğine duyulan güven eksikliği de oldukça düşündürücü...

BP'nin mevcut varlıklarını devrederek piyasadan çekilmesinin en önemli nedeninin yüksek operasyonel maliyetler olduğu söyleniyor. Peki bu maliyetler Vitol için geçerli değil mi?

Koç Holding’den milyonlarca euroluk seri üretim! Koç Holding’den milyonlarca euroluk seri üretim!

2010 yılında Meksika Körfezi'nde BP'nin işlettiği Deepwater Horizon petrol platformunda meydana gelen kazadan kaynaklandı. 20 milyar dolar kayıp Bunu öne sürenler de var.

13 yıldır bir şirketin zararının etkilerini silmeden yolunuza devam edebileceğinize inanmak biraz bahane üretmeye benziyor…

Editör: Habererk Com