Şu ana kadar mültecilere 250 milyar dolar harcandı. Bu da 5 milyon konut demek. Mülteciler olmasa ülkede ne kira sorunu ne de enflasyon kalırdı. Ne ev sahipleri kiracı ya nede kiracılar ev sahiplerine düşman olurdu.

DEVLET KİMDEN YANA?

Kendi vatandaşı kiralık ev bulamazken devlet Suriye’de 5000 bin konut yapıyor 140 000 konut daha yapacağını açıklıyor. Vergilere yüzde 200 iğneden ipliğe zam yapan devlet memur emeklisini sadakaya açlığa mahkum ediyor.

DEVLET KİMDEN YANA?

Memuru memura düşman ediyor. Çalışana veriyor emeklisine vermiyor. Lise mezunu bir memuruna 22.000 lira veren devlet emekli bir üniversite hocasına 14.000 lira veriyor. Emekli bir üniversite hocasının maaşı ev kirasına yetmiyor. Ev kirası mı verecek? yiyip içip başka ihtiyaçlarını mı giderecek. Nerde kaldı devletin adaleti.

DEVLET KİMDEN YANA?

"Adalet mülkün temelidir" Buradaki söz konusu edilen mülk devlettir. Bu şartlarda adalet yok edilmiş bu devletin temeli sarsılmıştır.

DEVLET BİREY İÇİN Mİ? YOKSA BİREY DEVLET İCİN Mİ?

Sorusu akla gelmekte. Vatandaşın can güvenliği mal güvenliği barınma sorunu devletin güvencesinde olması gerekirken vatandaşın sosyal güvenliği devletin garantisini de olması gerekirken vatandaş devletin ve devleti yönettiğini iddia eden belli bir mutlu azınlığın kölesi haline getirilmiştir. Fakir zengin arasında ki makas tamamen açılmış orta sınıf yok edilmiştir.

DEVLET KİMDEN YANA?

Bir tarafta ballı maaşları bir tarafta sadaka ya muhtaç edilmiş topluluklar bir tarafta milli gelirin yüzde 80 ini alan nüfusun yüzde yirmisi mutlu bir azınlık beri tarafta milli gelirin yüzde 20 ne mahkum edilmiş nüfusun yüzde 80i insan sormadan edemiyor. BU DEVLET KİMDEN YANA. KESINLİKLE

BENDEN YANA DEGİL. TÜRK MİLLETINDEN YANA DA DEĞİL.

O ZAMAN BU DEVLET KİMDEN YANA?