Türk Milliyetçiliğinin ve Ülkücülerin efsane simgelerinden Ozan Arif, vefatının ikinci yılında 12 Şubat Cuma günü saat 14:30'da Samsun Kıranköy mezarlığındaki anıt mezarında düzenlenecek programla anılacak.

Anma programı korona salgını nedeniyle Ozan Arif'in yakınları, Samsun ve çevresinden bir grup katılımcı sınırlı tutulacak.

Program Ozan Arif'in Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in efsane isimlerinden, eserleri ile Ülkücü camianın dışında büyük beğeni kazanan Ozan Arif, vefatının ikinci yılında anılacak. Ozan Arif için, 12 Şubat Cuma günü saat 14.30'da Samsun Kıranköy mezarlığındaki anıt mezarda anma programı düzenlenecek.

Program, korona salgınına yönelik tedbirler nedeniyle Ozan Arif'in yakınları, Samsun ve çevresinden bir grup katılımcı sınırlı tutulacak. Program Ozan Arif'in Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Anmanın gerçekleşeceği gün bir kaç aydır çalışmaları yapılan Ozan Arif'in özellikle son yirmi yılını konu alan mücadelesinin ve çalışmalarının anlatıldığı bir belgeseli de yayımlanacak.

Diğer yandan Ozan Arif'in oğlu Mehmet Alp Şirin Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Bu şartlarda resmi bir anma programı yapmaktan vazgeçtik. Adım gibi biliyorum ki, babam da asla bu riski göze almamıza müsade etmezdi." dedi.

Mehmet Alp Şirin sözlerini şu şekilde sürdürdü; Biz ailesi ve yakınları olarak 12 Şubat Cuma günü, Cuma namazı sonrası kabrinin başında Kur’an-ı Kerim okuyacağız ve bunu sosyal medyadan canlı yayın olarak paylaşacağız.Babamın vefatından sonra da yazmıştım; önemli olan bir mekanda buluşmak değil, gönüllerin beraber olması. Nasıl babamın son yolcuğuluğunda bizzat Samsun’da olamasanız da bizleri yalnız bırakmadığınızdan eminsek bu sene de dua ve güzel dileklerinizle bizlerle beraber olacağınızdan eminiz. Hepinize başta annem ve tüm ailem adına teşekkür ediyor, içinde bulunduğumuz şartları da göz önünde bulundurarak kararımızı anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Editör: TE Bilişim