14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde partilerin milletvekilleri listesinde bazı isimler icraatlarıyla öne çıkıyor. Yolsuzluk, cinayet, bayrağa ve andımıza saldırı gibi eylemleriyle gündeme gelen vekil adaylarından biri de AKP'nin Diyarbakır 2. sıra adayı Emekli İmam Mehmet Sait Yaz.

AKP'nin Diyarbakır 2. sıradan aday gösterdiği Diyarbakır Ulu Cami Emekli İmamı Mehmet Sait Yaz'ın görevde ikin camide verdiği vaaza ilişkin görüntüler yeniden gündeme geldi. Görüntülerde camide siyaset yapan Yaz'ın "Andımız" ve milliyetçiliği de hedef aldığı görülüyor.

Söz konusu videoda Yaz, "Benim bütün ibadetim, hayatım, ölümüm Allah'a armağan olsun. Varlığım Allah'a armağan olsun. Andımız bu. Varlığımızı imana adasak meramımıza ulaşacağız. Andımız'ı imana adasak kurtuluruz, milliyete adarsak darmadağın oluruz. Varlığımız ancak Allah'ın dinine armağan olur" ifadelerini kullanıyor.

AKP, ANDIMIZI KALDIRMIŞTI

AKP’nin 2013 yılında başlattığı “çözüm süreci” kapsamında, ilkokullarda okutulan Andımız kaldırılmıştı. Andımızın kaldırılmasına ilişkin karar Danıştay’a taşınmış ve Danıştay 8. Dairesi, 2018 yılında “Andımız kaldırılamaz” demişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu kararı itiraz etti. Bunun üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu da 14 Mart 2021'de 8. Daire’nin kararını iptal etti ve Andımız'ı kaldırıldı.

Editör: Yadigar Hanım