İstanbul’da turist çeken mekanlardan bir tanesi olan Çamlıca Kulesi’nde önceki gün akşam yapılan rutin bakım sırasında vinçten düşen parçalar, kulenin dış cephesinde hasara neden oldu. 

Çamlıca Kulesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kulenin dış cephesinde yapılan rutin bakım sonrasında cephe vincinden parçalar düştüğü ve dış cephede hasar meydana geldiği belirtildi.

Bakım çalışmasının yoğun güvenlik önlemleri altında yapılması nedeniyle maddi hasar dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ifade edilen açıklamada, "Radyo ve TV yayıncılığı teknik altyapı hizmetimiz olağan şekilde devam etmektedir. Dış cephede oluşan yüzeysel hasar en kısa sürede giderilene kadar Çamlıca Kulesi ziyaretçi kabul edemeyecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz." denildi.

ÇAMLICA KULESİ'NİN ÖNEMİ

Çamlıca Kulesi ya da Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi, Türkiye'nin İstanbul şehrindeki televizyon ve seyir kulesidir.

369 metrelik kule uzunluğu ve deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısıdır.

Üsküdar ilçesindeki Küçük Çamlıca Tepesi'nde yer alır. Toplam yüksekliği 369 metre (1.211 ft) olan kulenin 221 metrelik bölümü 49 katlı betonarme yapı, 168 metrelik bölümü ise antendir.
Tür: Televizyon kulesi
Yükseklik: 369 metre (1.211 ft)
Sahip: Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı 
Konum: İstanbul, Türkiye

Eylül 2020 itibarıyla asıl faaliyeti yayıncılık hizmetinin verilmesine başlandığı kulede, dünyada ilk ve tek olarak 100 radyo yayını, birbirlerinin güçlerini kesmeden ve frekansları karışmadan yayın yapabiliyor. #Çamlıcakulesi

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi, hediyelik eşya mağazası, kafeterya, restoran, eşsiz manzaraya hâkim seyir terasları ve aktivite alanlarına sahip olmakla birlikte yılda yaklaşık 4,5 milyon ziyaretçi kapasitesiyle, İstanbul'un ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak bir cazibe merkezlerinden bir tanesi.

Çamlıca Kulesi bugün açılıyor - Son Dakika Haberleri

Editör: Yadigar Hanım